Maandag start het proces tegen acteur Jussie Smollett

29 november 2021 03:24

Na een flinke vertraging gaat maandag in Chicago een nieuwe rechtszaak tegen Jussie Smollett van start. De 'Empire'-acteur wordt beschuldigd van zes gevallen van het verstoren van de openbare orde rond zijn valse aangifte van een racistische aanval begin 2019.

Jussie houdt nog altijd vol dat hij in januari van 2019 in Chicago slachtoffer is geworden van een homofobische, racistische aanval. Politie en aanklagers daar beschuldigen hem van het doen van een valse aangifte. Hij zou twee broers die hij kende hebben betaald om de aanval in scène te zetten, om zo met de extra aandacht zijn salaris op te kunnen krikken.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jussie Smollett terug op rode loper met regiedebuut

De acteur werd aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte en het verstrekken van foutieve informatie, maar niet lang daarna werden alle beschuldigingen ingetrokken. De stad startte daarop een onderzoek naar oorspronkelijke aanklager Kim Foxx en stelde een speciale nieuwe aanklager aan om de zaak nog eens door te nemen. Die concludeerde dat er fouten waren gemaakt en dat Jussie aangeklaagd moest worden voor het verstoren van de openbare orde.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jussie Smollett voor het eerst weer aan het werk

De zaak zou van start gaan in februari van 2020 maar werd vanwege het coronavirus enkele keren uitgesteld. Als hij schuldig wordt bevonden, kan de acteur een gevangenisstraf van één tot drie jaar opgelegd krijgen. Amerikaanse media stellen echter dat omdat Jussie geen strafblad heeft, hij waarschijnlijk hooguit een voorwaardelijke straf zal krijgen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!