Angela de Jong Beeld © ANP

Kinderen Angela geplaagd: 'Dingetje als je moeder Angela de Jong is'

29 november 2021 15:00

Niet alleen onze BN'ers trekken een zuur gezicht bij de naam 'Angela de Jong' (45), maar ook de klasgenoten van Angela's kinderen zelf. In de 'AD Media Podcast' vertelt de columniste dat haar kinderen regelmatig geplaagd worden: 'Als je moeder Angela de Jong is, is dat toch nog wel een dingetje op de middelbare school kan ik je vertellen.'

"Het heeft ook te maken met dat mijn kinderen ouder worden en denken: weet je mam, de groeten"

Als kind schaam je je natuurlijk wel vaker voor je ouders. Voor de kinderen van Angela komt daar misschien wel een schepje bovenop. Haar scherpe en ongezouten columns lijken zelfs bij de klasgenoten van haar kinderen wat bittere gevoelens op te roepen. 'Als je moeder Angela de jong is, is dat toch nog wel een dingetje op de middelbare school kan ik je vertellen', licht ze toe in de podcast. 'Die worden daar weleens mee geplaagd. Als je moeder een bekende Nederlander is, heeft dat wel consequenties voor kinderen', vervolgt ze. 

Angela let hier nu nadrukkelijk op in haar columns en heeft daarom besloten om haar kinderen niet meer te benoemen in haar pittige stukken. 'Het heeft ook te maken met dat mijn kinderen ouder worden en denken: weet je mam, de groeten. Ik hoef er niet in', vertelt ze. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman reageert op pittige column van Angela de Jong

Het lukt de columniste nog niet om haar kinderen geheel buiten beschouwing te laten. Vooral in de podcasts komen ze nog regelmatig voorbij. 'Dat wil me wel eens ontglippen. Ik praat ook gewoon heel graag over ze, want ik ben heel trots op ze', vertelt ze. 'Maar als ik het op papier enigszins kan bijsturen, dan laat ik ze zoveel mogelijk buiten beschouwing. Ik noem ze nog wel om mezelf te kakken te zetten', licht Angela toe. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel Hazes reageert op 'haatcolumn' Angela de Jong

Terug naar de anonimiteit ziet Angela zelfs voor haar kinderen niet zitten: 'Nee, eigenlijk ben ik wel heel blij en gepast trots op wat ik heb bereikt. Dat ik eigenlijk alleen maar met verbazing terugkijk op de afgelopen tien jaar. Maar terug? Nee. Het leven loopt zoals het loopt.'  

Inmiddels viert Angela dus haar 10-jarig column-jubileum. En naast de vele vijanden die ze heeft gemaakt, zijn er gelukkig ook nog wat mensen die om haar columns kunnen lachen. Ondanks Angela's kritiek op Beau van Erven Dorens geeft de presentator toe dat hij het ook wel vermakelijk vindt wat zij te zeggen heeft over hem.  

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!