Beeld © Videoland

Xander (21) kreeg een hartaanval na drugsgebruik maar blijft gebruiken

29 november 2021 21:39

In zijn talkshow ‘Dit is mijn keus’ ontvangt presentator Eddy Zoëy (54) spraakmakende gasten die vertellen waarom zij bepaalde keuzes gemaakt hebben in hun leven. In de tweede aflevering zijn verschillende mensen aan het woord die naar eigen zeggen niet kunnen leven zonder drugs. Eén van hen is de 21-jarige Xander die door drugs op de IC belandde, maar stug blijft doorgebruiken.

"Ik zat toen aan de drugs en ik ben daar bovenop nog eens gedrogeerd"

Xander legt uit dat hij het heel hypocriet vindt hoe momenteel naar drugs wordt gekeken. "Ik snap best dat je er als ouder zijnde niet heel blij mee bent, maar goed, we leven in 2021. Tegenwoordig rookt iedereen en vanaf 12 jaar zit iedereen dronken in de club. Dus waarom kun je dan niet gewoon drugs gebruiken?" Volgens Xander is alcohol net zo goed een drug. "Om drugs wordt een hele heisa gemaakt, terwijl eigenlijk elke ouder wel toestaat dat zijn of haar kind drinkt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marc vertelt in Dit Is Mijn Keus over zijn fetisj: ponyplay

Stoppen met drugs zal Xander dan ook niet doen. Hij geeft aan dat hij soms een week lang elke dag gebruikt, maar ook net zo goed twee maanden zonder kan. Dat het niet altijd even goed gaat, weerhoudt hem er niet van om te gebruiken. Zo belandde hij ooit op de intensive care na een avondje uitgaan. "Toen mijn zusje jarig was zijn we samen uitgeweest. Ik zat toen aan de drugs en ik ben daar bovenop nog eens gedrogeerd. Verder weet ik daar niet meer zoveel van. Ik heb een black-out gehad en werd om 8 uur ’s ochtends wakker in het ziekenhuis. Het was bijna misgegaan."

Xander belandde na drogering op de IC

03:32
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eddy Zoëy gaat nieuwe talkshow Dit Is Mijn Keus presenteren

Zijn moeder Carolien is ook te gast in de show. Zij vertelt hoe zij die avond heeft ervaren. "Wat ik begreep was dat er iets in zijn drankje is gedaan. Hij is toen schuimbekkend in elkaar gezakt en de clubeigenaar wilde geen problemen en heeft hem op straat gegooid. Toen hebben voorbijgangers 112 gebeld. Hij heeft veel geluk gehad, want hij kreeg een hartstilstand in de ambulance."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eddy Zoëy gaat nieuwe talkshow Dit Is Mijn Keus presenteren

Dit is mijn keus zie je iedere maandag om 20.30 uur op RTL 5, of bij Videoland.

Eddy Zoëy biedt fetisjisten een podium in Dit Is Mijn Keus

00:22

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!