Beeld © William Rutten

Domper voor Meilandjes: nóg een bedrijf zet samenwerking stop

29 november 2021 19:53

Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat Kaartenmerk Hallmark de samenwerking met de Meilandjes beëindigt vanwege de anti-moslim uitspraken van Erica Meiland (58)en nu blijkt er nóg een bedrijf te zijn dat zich distantieert van de familie. Emma Matras, een merk dat door veel BN’er wordt gepromoot, laat weten de samenwerking met Maxime (25) per direct te stoppen.

"Emma neemt expliciet afstand van de opmerkingen van Erica Meiland"

In een officiële verklaring op hun Instagrampagina, laat het matrassenmerk weten dat ze zich ervan bewust zijn dat de standpunten van Maxime niet hetzelfde hoeven te zijn als die van haar moeder. Ze hebben daarom Maxime de kans gegeven om publiekelijk te reageren op de uitspraken van Erica. 'Ze heeft hier tot op heden geen gehoor aan gegeven', zo schrijft het merk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erica Meiland verliest samenwerking na anti-islam uitspraken

Emma Matras heeft daarop besloten zelf maar actie te ondernemen. 'Emma neemt expliciet afstand van de opmerkingen van Erica Meiland. We accepteren het niet dat een groep mensen wordt buitengesloten of veroordeeld op basis van ras, religie, seksuele oriëntatie of elk ander persoonlijk kenmerk. Daarom hebben we besloten de samenwerking met Maxime per direct stop te zetten, aangezien wij niet willen samenwerken met iemand die onze waarden van diversiteit en inclusiviteit niet omarmt.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

SBS reageert niet op islamrel rond tv-familie Meiland

Onlangs verscheen de biografie van Erica, hierin is te lezen dat Erica tegen het dragen van hoofddoeken is. "Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid." Daarnaast is ze ook tegen het dragen van boerka's; ze noemt vrouwen die een boerka dragen 'pinguïns'. "Ik ben ook voor een boerkaverbod. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dries Roelvink over authenticiteit Martien Meiland: 'Twijfels over'

In de biografie van Erica is ook te lezen over haar relatie met Sander van Betten. Althans, hij spreekt van een relatie en volgens haar was daar geen sprake van. De twee vochten het uit in de media, zo is te zien in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!