Maxime Meiland. Beeld © ANP

Maxime Meiland ziet opnieuw deal afketsen door uitspraken Erica

30 november 2021 16:26

Het wordt steeds duidelijker dat de anti-islamuitspraken die Erica Meiland (58) in haar biografie en in interviews heeft gedaan ook de rest van de familie duur te staan komen. Nadat kaartenmerk Hallmark de samenwerking met de Meilandjes stopzet, ziet ook Maxime meerdere deals in rook opgaan.

"Erica Meiland heeft uitspraken gedaan over de islam waarin zij gesteund wordt door haar dochter Maxime. Beiersdorf kan zich niet vinden in deze uitspraken"

Beiersdorf, het moederbedrijf van Nivea, laat vandaag in een reactie aan RTL Boulevard weten dat ze een komende samenwerking met Maxime - die overigens nog niet helemaal rond was - staken. "Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA, omarmt inclusiviteit en diversiteit op alle gebieden. We zetten ons in voor acceptatie en gelijkheid en zijn tegen elke vorm van discriminatie", aldus het bedrijf.

"Erica Meiland heeft uitspraken gedaan over de islam waarin zij gesteund wordt door haar dochter Maxime. Beiersdorf kan zich niet vinden in deze uitspraken. Door een samenwerking tussen NIVEA en Maxime te starten zou het voelen alsof we ons verbinden aan een gedachtegoed dat niet past bij ons als organisatie en het merk NIVEA. NIVEA is er namelijk voor iedereen, ongeacht religie, afkomst, geslacht, seksuele geaardheid en leeftijd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erica Meiland verliest samenwerking na anti-islam uitspraken

Ook een samenwerking tussen een matrassenmerk en Maxime is per direct gestopt. In een officiële verklaring laat het merk weten zich ervan bewust te zijn dat de standpunten van Maxime niet hetzelfde hoeven te zijn als die van haar moeder. Ze hebben Maxime daarom de kans gegeven om publiekelijk te reageren op de uitspraken van Erica. 'Ze heeft hier tot op heden geen gehoor aan gegeven', zo schrijft het merk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Domper voor Meilandjes: nóg een bedrijf zet samenwerking stop

Het balletje is gaan rollen nadat Hallmark publiekelijk een standpunt innam. Erica liet toen aan RTL Boulevard weten: 'N.a.v. de vele reacties vanuit de (voornamelijk) moslim-gemeenschap heeft Hallmark besloten de Meilandjes-kaart-collectie tijdelijk offline te halen. Dit om met ons te overleggen en intern beraad te houden. We hebben gisteren een fijn gesprek gehad met o.a. de directie van Hallmark en wij laten de beslissing aan Hallmark. Wij betreuren het feit dat Hallmark de collectie offline heeft gehaald maar hebben ook begrip voor hun situatie, die zij ook nog nooit hebben meegemaakt.'

Ze sloot af met: 'Overigens heeft Hallmark nóg meer reacties gekregen n.a.v. het offline halen, dit keer vanuit de andere hoek.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martien Meiland komt op voor 'pispaal' Maxime: 'Allemaal jaloerse mensen'

In de biografie van Erica vertelt ze ook over haar relatie met Sander van Betten. Of nou ja, relatie... Hij noemde het zo, zij niet. De twee vochten het vervolgens uit in de media:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!