Samenwerking Talpa en Meilandjes niet in gevaar door islamrel

30 november 2021 17:53

De familie Meiland hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken dat Talpa de samenwerking stopt vanwege de islamkritische uitspraken van Erica Meiland. SBS6, dat hun realityserie Chateau Meiland uitzendt, wil verder niet reageren op de ophef die is ontstaan en zegt dat zaken buiten het programma om "voor rekening van de familie zelf" zijn.

In haar boek Erica zegt Meiland onder meer dat de islam "heel veel ellende" brengt. Naar aanleiding van haar uitspraken besloten kaartenbedrijf Hallmark, matrassenmerk Emma en Nivea, een van de grootste producenten van huidverzorgingsproducten, de samenwerking met de Meilandjes te stoppen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erica Meiland verliest samenwerking na anti-islam uitspraken

Talpa laat dinsdag desgevraagd aan het ANP weten dat de samenwerking met de familie enkel de serie Chateau Meiland betreft. "Het programma geeft een unieke blik in het bijzondere leven van de familie en staat bekend als luchtig amusement over het wel en wee van het gezin. Binnen die kaders van onze samenwerking doen we uitspraken over de familie en/of gebeurtenissen. Overige (privé)zaken en/of samenwerkingen, buiten het programma om, komen voor rekening van de familie zelf."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maxime Meiland ziet opnieuw deal afketsen door uitspraken Erica

Wel zegt Talpa voor vrijheid van meningsuiting "en tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen" te zijn. De Meilandjes hebben zelf nog niet gereageerd op de ophef.

Erica Meiland slaapt slecht na doodsbedreigingen

06:13

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!