Beeld © Netflix

Squid Game-ster scoort rol in La casa de papel

1 december 2021 02:51

Park Hae-Soo (40) uit 'Squid Game' heeft zijn volgende klus geboekt. De 40-jarige acteur gaat een rol spelen in de Koreaanse remake van 'La Casa de Papel'.

Hae-Soo is in Squid Game te zien als speldeelnemer Cho Sang-woo, een investeerder die door de politie wordt gezocht voor megafraude. In de Koreaanse versie van La Casa de Papel gaat hij Berlin spelen, een personage dat in de originele show wordt vertolkt door Pedro Alonso.

Netflix kondigde in november van 2020 aan dat er een Koreaanse remake van La Casa de Papel, internationaal ook uitgebracht als Money Heist, in de maak was. De Spaanse show werd oorspronkelijk gemaakt als miniserie. Nadat de eerste 15 afleveringen werden uitgezonden in Spanje, kocht Netflix de rechten en hermonteerde het seizoen tot 22 kortere afleveringen, die vanaf december 2017 wereldwijd te zien waren. La Casa de Papel bleek een succes en kreeg uiteindelijk vijf seizoenen.

De laatste afleveringen van La Casa de Papel zijn vanaf vrijdag te zien op Netflix. De streamingservice maakte dinsdag bekend dat er een spin-off komt rond Berlin, die in 2023 moet verschijnen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!