Carlo Boszhard en Eddy Zoëy Beeld © ANP / NT Visuals

Carlo Boszhard neemt het op voor Eddy Zoëy én Ranking the Stars

1 december 2021 11:59

Carlo Boszhard (52) neemt het in zijn column in 'Televizier' op voor Eddy Zoëy én het programma dat hij presenteert: 'Ranking the Stars'. Carlo heeft het in zijn tekst over kijkcijfers, maar dan vooral de kijkcijfers in de doelgroep.

"Deze onnozele reactie is ook best begrijpelijk"

Carlo benadrukt namelijk dat het woord 'doelgroep' alles te maken heeft met kijkcijfers. "Als RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst naar Luxemburg afreist om de kijkcijfers te bespreken, gaat het daar om één ding: de marktaandelen in de doelgroep van 20 tot 49 jaar, aldus Carlo.

Zo scoort Victor Mids met zijn programma Mindf*ck steevast rond de 1,5 miljoen kijkers, tegenover Chantals Pyjama Party dat ongeveer 900.000 kijkers scoort. "Maar in de doelgroep 20-49 jaar is het Chantals Pyjama party die er met de winst vandoor gaat", vertelt Carlo.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Carlo Boszhard baalt van stuntelende discussie met Angela de Jong

Vervolgens neemt Carlo het op voor Eddy, die onlangs aanstipte dat Ranking the Stars het op RTL 5 beter doet dan veel mensen denken. "Maar dat gaat er bij de media niet in", gaat Carlo verder "Deze onnozele reactie is ook best begrijpelijk: Stichting Kijkonderzoek publiceert alleen de algemene kijkcijfers. De doelgroepcijfers kun je enkel zien met een inlogcode."

Carlo vraagt zich af waarom dat zo is. Hij pleit er dan ook voor om de ruis op de lijn weg te halen en alle cijfers te laten zien. "Nu het niet openbaar is, geef je geen openheid van zaken en daar is niemand bij gebaat. Sterker nog, het levert onnodig negatieve publiciteit op in de media."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Eddy Zoey wijst 'stoeipoes' Gaby Blaaser af in Ranking the Stars

Eddy heeft het presentatiestokje van Ranking the Stars overgenomen van Paul de Leeuw. In de video hieronder vertelt hij over hoe hij het anders gaat doen.

Eddy Zoëy: 'Nieuwe seizoen Ranking the Stars wordt gezelliger'

02:01

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!