Maxime Meiland Beeld © ANP

Maxime Meiland zegt sorry na rel: 'Ik heb mijn les geleerd'

01 december 2021 17:27

Het is mentaal en financieel gezien geen beste week voor de familie Meiland. Nadat kaartenmerk Hallmark een punt zet achter de samenwerking met de gehele familie, ziet ook Maxime Meiland (26) samenwerkingen aan haar voorbij gaan door opmerkingen die haar moeder in de media heeft gedaan. Op Instagram reageert ze op de rel die is ontstaan.

"Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen die zich persoonlijk geraakt hebben gevoeld door deze situatie"

De Meilandjes liggen onder vuur door uitspraken die Erica in haar biografie en later op camera heeft gedaan over de islam. Meerdere bedrijven trekken hun handen van de tot voorheen smetteloze familie af, omdat hun visie en waarden niet overeenkomen met die van Erica. Ook Maxime voelt het in haar portemonnee. Het bleef even stil, maar de jongste Meiland-telg heeft inmiddels gereageerd via een bericht op Instagram. 

Ze is erg geschrokken van de situatie, schrijft ze. 'Laat ik vooropstellen dat het nooit mijn bedoeling is geweest om een groepering buiten te sluiten of iemand tekort te doen in zijn of haar geloof. Nederland is (gelukkig) een divers land met vele afkomsten en geloven. Ik respecteer vanzelfsprekend iedereen, ongeacht afkomst of geloof.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robbert Rodenburg over vriendschap Maxime: 'Ik heb haar ontmoet, ja'

'Ik kan en ga niet voor mijn moeder spreken - maar als haar dochter steun ik haar, zoals ik dat reeds aangaf in het desbetreffende interview', vervolgt de realityster. 'Dat ik achter mama sta en haar support, wil niet zeggen dat we overal hetzelfde over denken of dezelfde mening delen.' Ze schrikt ervan dat haar woorden 'volledig uit hun verband zijn getrokken'.

'Ik heb mijn les geleerd en ben met mijn neus op de feiten gedrukt', sluit Maxime af. 'Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen die zich persoonlijk geraakt hebben gevoeld door deze situatie.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erica Meiland verliest samenwerking na anti-islam uitspraken

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade zei gisteren nog dat hij met Erica heeft gesproken. Ze zou met de dood bedreigd worden en als gevolg daarvan slecht slapen:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!