Alec Baldwin. Beeld © Getty Images

Alec Baldwin geeft eerste interview na schietincident Rust: 'Meest intense gesprek ooit'

01 december 2021 19:44

Alec Baldwin (63) heeft voor het eerst voor de camera gesproken over het fatale schietincident op de filmset van de western 'Rust'. Presentator George Stephanopoulos van 'ABC News' heeft de acteur geïnterviewd, zo laat hij weten. Het gesprek wordt donderdag uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender ABC.

"Ik heb de afgelopen twintig jaar duizenden interviews gedaan voor ABC, maar dit was het meest intense gesprek dat ik ooit heb gehad"

Alec liet kort nadat hij in oktober op de set van Rust per ongeluk een cameravrouw had neergeschoten al weten daar helemaal kapot van te zijn. Met George gaat hij dieper in op het incident. Volgens de interviewer was het een heftig gesprek. "Ik heb de afgelopen twintig jaar duizenden interviews gedaan voor ABC, maar dit was het meest intense gesprek dat ik ooit heb gehad", vertelt hij in Good Morning America.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Scriptbegeleider klaagt Alec Baldwin aan: 'Hij was roekeloos'

George heeft dinsdag bijna 1,5 uur gesproken met Alec. "Hij was heel open en beantwoordde elke vraag." Zo sprak de acteur ook over de 42-jarige overleden cameravrouw Halyna Hutchins. "Hij vertelde tot in detail over wat er die bewuste dag op de set is gebeurd."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Broer verdedigt Alec Baldwin: 'Schietincident niet zijn fout'

Tijdens repetities van een scène vuurde Alec een wapen af dat losse flodders had moeten hebben, maar geladen bleek met echte kogels. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, wordt nog steeds onderzocht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!