Beeld © ANP

Alec Baldwin: 'Ik heb de trekker niet overgehaald'

01 december 2021 20:51

Alec Baldwin (63) zegt dat hij de trekker van het pistool dat cameravrouw Halyna Hutchins doodde op de set van de film 'Rust' niet heeft overgehaald. Dat is te zien in een fragment van het eerste interview dat de acteur over het fatale incident heeft gegeven en donderdag wordt uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender ABC.

"Ik zou nooit een pistool op iemand richten en dan de trekker overhalen"

In de vrijgegeven beelden stelt interviewer George Stephanopoulos onder meer dat het overhalen van de trekker van het pistool niet in het script stond. Alec zegt daarop dat hij de trekker inderdaad niet heeft overgehaald. "Nou, de trekker is niet overgehaald. Ik heb de trekker niet overgehaald." Als George dat herhaalt, bevestigt Alec zijn eerdere antwoord. "Nee, ik zou nooit een pistool op iemand richten en dan de trekker overhalen. Nooit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin geeft eerste interview na schietincident Rust: 'Meest intense gesprek ooit'

Het is voor het eerst dat Alec zich uitspreekt over het al dan niet overhalen van de trekker. Tot nu toe is steeds gesteld dat Alec het pistool, dat in plaats van losse flodders een echte kogel bevatte, hanteerde toen cameravrouw Halyna fataal geraakt werd. Het politieonderzoek naar de toedracht van het ongeluk is nog altijd gaande.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Alec Baldwin geeft eerste tv-interview na fataal incident'

ABC maakte dinsdag bekend dat journalist George bijna 1,5 uur heeft gesproken met Alec. "Hij was heel open en beantwoordde elke vraag", zei de journalist in Good Morning America. "Ik heb de afgelopen twintig jaar duizenden interviews gedaan voor ABC, maar dit was het meest intense gesprek dat ik ooit heb gehad."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!