Eva Jinek Beeld © ANP

Eva Jinek bang om haar baan te verliezen: 'Kan zo voorbij zijn'

1 december 2021 22:28

Het lijkt Eva Jinek (43) allemaal voor de wind te gaan, maar ook haar leven is niet alleen rozengeur en maneschijn. In het tv-programma 'De Geknipte Gast' van Özcan Akyol (37) vertelt de presentatrice openhartig over haar ontslag bij 'Nieuwsuur', en de blijvende angst om het werk dat ze nu heeft te verliezen.

''Ik moest mijn hele trots en ego wegzetten''

Het moment dat Eva ontslagen werd bij Nieuwsuur is haar altijd bijgebleven. De presentatrice heeft dan ook een tijd moeten strijden om haar plek terug te winnen. ''Gelukkig kreeg ik van mijn hoofdredacteur van de NOS mijn baan terug als nieuwslezer, maar dat hield dan wel in dat ik meerdere keren per week het nieuws moest lezen in de studio van Nieuwsuur, naast degene die Nieuwsuur presenteerde.'' Ze vervolgt: ''Voor mijn gevoel zat iedere avond iemand anders op mijn plek.''

Eva moest 'alle zeilen bijzetten' om dat te doen, vertelt ze. ''Ik moest mijn hele trots en ego wegzetten. Ik moest echt over een drempel heenstappen.'' Toch is ze blij dat ze uiteindelijk die stap heeft gezet. ''Ik was natuurlijk ontslagen, dus ik moest al blij zijn dat ik weer een baan had.''

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Eva Jinek 'bijna geëlektrocuteerd' op de Boerderij van Dorst

Inmiddels is de presentatrice drie keer zo hard teruggekomen van deze tegenslag. Maar nog steeds is de presentatrice altijd bang om haar baan te verliezen. ''Ik denk nooit lichtzinnig.'' Op de vraag van Özcan of ze denkt dat ze nog steeds elke dag ontslagen kan worden, antwoordt Eva: ''Ja, eigenlijk wel. Het kan zo voorbij zijn. (...) Ik reken me nooit rijk en dat heb ik waarschijnlijk van mijn vader'', vervolgt ze. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Eva Jinek strikt Ed Sheeran voor komende dinsdag

Eerder was Eva te gast in het programma Sterren op het Doek en daarin was ze zeer openhartig over haar werk, maar ook haar zoontje Pax komt aan bod. Je ziet het in de video hieronder. 

Eva Jinek kan tranen niet bedwingen om zoontje Pax

01:50