Jussie Smollett Beeld © ANP

Advocaat Jussie Smollett: 'Rechter haalde naar me uit'

03 december 2021 02:32

Een van de advocaten van Jussie Smollett (39) beweert dat de rechter in de zaak tegen de 'Empire'-acteur fysiek naar haar heeft uitgehaald tijdens een overleg rond een getuigenis. Ze vindt dat de zaak daarom geseponeerd moet worden.

De advocaten verzochten donderdag om het overleg nadat de rechter hun vragen aan getuige Olabinjo Osundairo irrelevant had genoemd. Olabinjo is een van de twee broers die tijdens politieverhoren hebben verteld dat de acteur hen heeft betaald om een aanval in scène te zetten. Tijdens zijn getuigenis donderdag beschuldigde de verdediging hem ervan problemen te hebben met homoseksualiteit. Dat zou zijn motivatie zijn geweest Jussie te mishandelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat Jussie Smollett: 'Hij is het echte slachtoffer'

De advocaten van de acteur vroegen broer Abel Osundairo een dag eerder herhaaldelijk naar zijn seksuele relatie met de acteur. De persoonlijk trainer ontkende die. Hij vertelde volgens de New York Post dat hij ooit met hem naar een homosauna is geweest, maar dat daar niets was voorgevallen tussen de twee. De krant is bij het proces en zegt niet te hebben gezien dat de rechter uithaalde naar de advocate van Jussie. De rechter ontkent dat zelf ook. Media hebben geen toestemming gekregen om te filmen of fotograferen tijdens de rechtszaak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jussie Smollett houdt voet bij stuk: 'Ik ben onschuldig'

Jussie houdt nog altijd vol dat hij in januari van 2019 in Chicago slachtoffer is geworden van een homofobische, racistische aanval. Politie en aanklagers daar beschuldigen hem van het doen van een valse aangifte. Hij werd aangeklaagd maar niet lang daarna werden alle beschuldigingen ingetrokken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aanklacht Jussie Smollett tegen stad Chicago afgewezen

De stad startte daarop een onderzoek naar oorspronkelijke aanklager Kim Foxx en stelde een speciale nieuwe aanklager aan om de zaak nog eens door te nemen. Die concludeerde dat er fouten waren gemaakt en dat Smollett opnieuw aangeklaagd moest worden, nu voor het verstoren van de openbare orde.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!