André van Duin en Martin Elferink Beeld © ANP

André draagt Martin altijd met zich mee: 'Praat elke dag met hem'

04 december 2021 13:57

Het is voor André van Duin (74) een hele ommezwaai om alleen te zijn, na alle jaren samen met Martin. In 'Aran on Tour' vertelt de komiek dat hij zijn man nog elke dag mist. "Ik heb natuurlijk wel heel veel werk aangenomen omdat ik dacht van: je moet bezig zijn en afleiding hebben, dan hoef je niet aan de nare dingen te denken", aldus André.

"Ik mis hem elke dag"

André wist tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei met zijn woorden veel mensen te ontroeren en te raken. In zijn speech zei de komiek onder andere trots te zijn te mogen leven in Nederland, waar je kan én mag zijn wie je bent. De 74-jarige sloot af met een kus voor zijn man Martin, die vorig jaar januari overleed op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker.

"Dat was ook omdat ik blij was dat het goed was gegaan, dankij Martin denk ik dan maar", blikt André terug in Aran on Tour. "Het was ook mooi dat er nog een regenboog aan het einde van de toespraak boven het paleis verscheen. Dat leek wel afgesproken werk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin: 'Ik beleefde een eenzame tijd'

Martin is er volgens de Heel Holland Bakt-presentator altijd bij, hij praat dan ook elke dag met hem. "Elke dag", vertelt hij. "Ik ben net ook thuis weggegaan, dan zeg ik hem ook gedag (…) Af en toe overleg je dan dingen met 'm - ik ga er niet voor zitten, maar dat geeft steun." Ook heeft André ook altijd een foto van zijn man bij hem als hij weggaat, of gaat reizen. "Normaal gesproken, als ik een wat rustigere dag heb, dan denk ik echt heel vaak aan hem. Absoluut. Ik mis hem elke dag."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

'Eerbetoon André van Duin aan Martine Bijl was hoogtepunt'

Eerder sprak Aran met Marieke Elsinga. Speciaal voor Aran on Tour krijgt Marieke een lift van Aran naar haar sportschool. Onderweg vertellen ze persoonlijke verhalen en op een gegeven moment ging het daarbij ook over Peter R. de Vries. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!