Justin Bieber treedt op in Saudi-Arabië ondanks protesten

6 december 2021 01:41

Hoewel Justin Bieber (27) via sociale media meerdere smeekbedes kreeg om niet op te treden in Saudi-Arabië na afloop van de Formule 1 Grand Prix op zondag heeft de zanger toch acte de présence gegeven. En dat valt allesbehalve goed bij zijn fans. Volgens hen is Justin puur voor het geld gegaan, terwijl hij juist een statement had kunnen maken door niet af te reizen naar het land waar bijvoorbeeld vrouwenrechten nog altijd niet gelijk zijn aan die van mannen en homoseksualiteit ook als een zonde wordt gezien. Dit meldt 'TMZ'.

Onder meer de verloofde van journalist Jamal Kashoggi, die vermoord werd door een Saoedisch moordcommando, schreef een open brief aan Justin waarin ze hem uitlegde waarom het een verkeerd signaal zou afgeven als hij zou optreden. De vrouw, genaamd Hatice Cengiz, wees hem hierbij vooral op de moord op haar verloofde op de dag voordat ze zouden gaan trouwen terwijl Jamal als journalist volgens haar 'niets anders dan zijn werk deed, maar uit de weg geruimd moest worden door het regime'. Justins fans haakten daarop in, steunden Cengiz en probeerden de zanger eveneens te weerhouden van een optreden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Justin Bieber geeft nóg een show in de Ziggo Dome

Ondanks de verwoede pogingen om Justin op andere gedachten te brengen stond hij zondag toch op het podium in Djedda, waar de race plaatsvond. Hij zong een aantal van zijn hits en deed volgens aanwezigen zijn best om er een mooie show van te maken. Ook Justins vrouw Hailey was aanwezig bij het optreden. Woordvoerders van Justin wilden geen reactie geven op het optreden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Justin Bieber komt in 2023 naar Nederland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!