Beeld © ANP

Zoontje Wopke Hoekstra officieel genezen verklaard: ‘Dankbaar’

06 december 2021 16:07

Voor Wopke Hoekstra (46) en zijn gezin is het een emotionele maar ook feestelijke dag. Zijn jongste zoon, bij wie in de zomer van 2016 leverkanker werd geconstateerd, is namelijk vandaag officieel genezen verklaard, zo laat Wopke op zijn Instagram weten.

"We zijn waanzinnig dankbaar voor alle goede zorgen van de verpleegkundigen en dokter"

'In de zomer van 2016 werd onze jongste zoon gediagnosticeerd met leverkanker, een week na zijn eerste verjaardag', zo begint Wopke zijn Instagrampost. 'Na chemotherapie en een operatie waren we dolgelukkig dat hij daarna 'in remissie' was; de tumor was tot de laatste cel aan toe opgeruimd.' Toch ben je pas officieel genezen verklaard als de kanker in de vijf jaar erna ook daadwerkelijk wegblijft.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

CDA-fractievoorzitter Wopke Hoekstra getrouwd: '5x scheepsrecht!'

Vandaag kreeg het jongetje zijn laatste controle en kreeg hij goed nieuws te horen. 'Nog één keer het prikken van zijn tumormarker, een longfoto en een echo. Met aan het eind van de ochtend goed, heel goed, uitstekend nieuws', zo schrijft Wopke. 'We zijn waanzinnig dankbaar voor alle goede zorgen van de verpleegkundigen en dokters in het Prinses Maxima Centrum en het UMC Groningen', zo sluit hij zijn bericht af.

Wopke zal dit jaar niet snel vergeten. Hij is dit jaar na vijf eerdere pogingen namelijk ook eindelijk in het huwelijksbootje gestapt met zijn Liselot. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem sneert naar CDA-politicus Wopke Hoekstra in De Slimste Mens

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!