Jan de Hoop Beeld © ANP

Jan de Hoop stopt volgend jaar met presenteren Ontbijtnieuws

07 december 2021 11:27

Voor nu gaat Jan de hoop (66) er even tussenuit voor een vakantie naar de zon, maar vanaf volgend jaar juni zullen we voorgoed afscheid moeten nemen van de geliefde nieuwslezer van het 'RTL Ontbijtnieuws'. Jan neemt de presentatie van het programma daarmee een half jaar langer dan gepland voor zijn rekening, want hij zou eigenlijk eind dit jaar stoppen.

''Vanaf januari nog een laatste half jaar''

Jan plaatst op zijn Instagram-account een kiekje van de studio van het RTL Ontbijtnieuws. 'Mijn laatste Ontbijtnieuws dit jaar. Lekker op vakantie naar de zon. Vanaf januari nog een laatste half jaar. Rond 18 juni is het na 33 jaar klaar', schrijft de nieuwslezer erbij. Volgend jaar gaat de presentator dan toch eindelijk met zijn welverdiende pensioen.

Veel kijkers zullen het komende half jaar nog extra van Jan gaan genieten, als we de reacties onder zijn foto mogen geloven. 'Wat ga ik de ochtenden met je missen! Onmogelijk om chagrijnig op te staan als je Jan in het vooruitzicht hebt', schrijft iemand. Een ander reageert: 'Fijne vakantie, daarna gaan we een half jaar nog genieten van jouw heerlijke droge humor. Wat ga ik dat missen zeg!'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jan de Hoop nog niet helemaal wakker tijdens live-uitzending

Twee jaar geleden zei Jan dat hij tot zijn verjaardag op 18 december drie dagen per week het RTL Ontbijtnieuws zou blijven presenteren.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jan de Hoop gewond na aanvaring met autodeur

Jan kreeg in 1987 zijn eerste nieuwspresentatieklus toen hij bij Veronica Nieuwsradio aan de slag ging. Twee jaar later begon hij op RTL-Veronique - het latere RTL 4 - met het presenteren van het Ontbijtnieuws. Naast het werk voor televisie heeft de 66-jarige Rotterdammer ook zijn eigen radioprogramma op zaterdagochtend bij Omroep Gelderland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan de Hoop haalt uit naar Giel: 'Heb mij nog nooit verslapen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!