Beeld © BNN Vara

Zussen krijgen strenge aanpak in Vier handen op één buik

07 december 2021 22:03

In 'Vier Handen Op Eén Buik' geven bekende moeders tienermoeders een steuntje in de rug tijdens de zwangerschap, de bevalling en daarna. Vanavond was het de beurt aan Channah Koerten (27) die de twee zussen Amber (20) en Courtney (18) mag bijstaan.

"Dat jij zelf niet wil ontbijten en eten is prima, maar die kleine wil dat wel"

De twee zussen zijn tegelijkertijd zwanger en slechts twee dagen na elkaar uitgerekend. Voor Amber is het haar tweede kindje, maar voor Courtney haar eerste. Amber woont op zichzelf, samen met haar vriend, terwijl Courtney nog bij haar moeder woont en druk op zoek is naar een eigen woning. Zij en de vader van haar kindje zijn niet meer bij elkaar en ze is van plan om het kindje alleen te gaan opvoeden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vier handen op één buik-koppel ontvangt lovende reacties na aflevering

Channah hoopt dat omdat ze zelf redelijk jong moeder is geworden, ze de meiden kan ondersteunen. "Mijn kinderen komen echt op de eerste plaats. Er is geen oppas, ik doe elke dag alles zelf. Ik heb zelf niet de makkelijkste jeugd gehad en dat is ook eigenlijk de reden dat ik het bij mijn eigen kinderen compleet anders wil doen", aldus Channah.

Channah pakt de meiden niet bepaald met fluwelen handschoenen aan. Zo vertelt Amber dat ze onlangs te horen kreeg dat haar kindje qua groei nog achter loopt. Dit heeft volgens haar te maken met het feit dat ze amper wat eet én ook nog eens rookt. Iets wat Channah niet begrijpt. "Geef jij je andere kindje ook weleens een hele dag geen eten?", zo vraagt ze Amber. "Nee toch? Dat jij zelf niet wil ontbijten en eten is prima, maar die kleine wil dat wel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vier handen op één buik-moeder Elaine (19) bevalt van tweede kindje

Amber blijkt andere prioriteiten te hebben. Zo is ze dagelijks maar liefst anderhalf uur bezig met haar make-up. Zowel zij als haar zus Courtney zijn erg onzeker over hun uiterlijk. Waar Courtney graag wat zou willen afvallen, wil Amber juist wat meer rondingen hebben. Channah probeert Amber te motiveren om wat gezonder te gaan eten en ook haar kindje gezondere voeding te geven. "Je bent thuis, je hebt anderhalf uur voor make-up, dan kun je toch ook wel twee minuten een fruitje snijden?" zo vraagt ze zich af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geschokte kijkers door bijzondere uitspraken in Vier handen op één buik

Om de meiden wat meer zelfvertrouwen te geven, neemt Channah ze mee naar een zelfliefde-coach. Daar krijgen ze verschillende tips om hun zelfvertrouwen te verhogen en sterker in hun schoenen te staan. Als Channah de twee zussen een tijdje later bezoekt, blijkt dat ze haar advies hebben opgevolgd. Amber ontvangt Channah zonder make-up en laat haar weten dat ze bijna is gestopt met roken. Courtney heeft heugelijk nieuws, want zij heeft een woning toegewezen gekregen, slechts een paar weken voordat ze moet bevallen. Channah drukt Amber nog wel op het hart dat ze echt helemaal moet stoppen met roken, waarop Amber haar beloofd dat ze dat zal doen.

Courtney blijkt dat ze een nieuwe vriend heeft, die mee is om haar te steunen. "Door hem heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en ik begin ik mezelf steeds meer te accepteren", zo vertelt ze aan Channah. Om de meiden meer bewust te maken van hun schoonheid, neemt Channah ze tenslotte nog mee voor een heuse fotoshoot met hun pasgeboren baby’s. De meiden genieten met volle teugen en geven beide aan een stuk sterker in hun schoenen te staan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Vier handen op Eén Buik onder indruk van mentor Angela

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!