Sister Wives Beeld © Getty Images

Kody uit Sister Wives begint zelf te twijfelen aan wonen in Arizona

08 december 2021 17:00

De tranen vloeien rijkelijk in de nieuwe aflevering van 'Sister Wives'. Al enige tijd is er onenigheid over een stuk land dat Kody Brown (52) heeft gekocht voor de familie om op te wonen. In de aflevering 'Not Social But Very Different' gaat Kody voor het eerst het gesprek aan met zijn vrouwen om concrete plannen te maken, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

''Het breekt mijn hart en het is mentaal superzwaar''

Kody heeft een tijd geleden een stuk land genaamd Coyote Pass gekocht in Arizona, waar al een lange tijd de meningen voor verdeeld zijn. De familie kijkt er lang tegenop, maar moeten er nu echt aan geloven: het gesprek over het stuk land. We horen voor het eerst tot in detail de stellige meningen van de vrouwen.

Alle vijf de stukken grond op het land moeten worden verdeeld. De vier vrouwen hebben allemaal een lijstje met wensen. Een deel van de Sister Wives wil een stuk land met bomen en de anderen willen juist geen bomen. Christine en Meri willen niet naast elkaar wonen. En Robyn vindt dat elke vrouw haar eigen plekje moet hebben voor haar en haar kinderen. ''Ik weet dat we een familie zijn, blabla (...) maar zo geef je elkaar wel de ruimte'', legt ze uit. Ook Meri vindt het helemaal geen slecht idee dat iedereen een eigen stuk grond krijgt. Kortom, genoeg voer voor een flinke discussie. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Breuk Christine en Kody komt door Sister Wive Robyn'

Wonder boven wonder komen de vier vrouwen en Kody eruit. Alle vijf de stukken grond zijn eerlijk verdeeld. Ze kunnen het zelf ook niet geloven dat er nu een akkoord is. ''Dit is geweldig'', zegt Robyn. 

Toch lijkt niet alles koek en ei. Christine is namelijk allesbehalve blij met het besluit en deed eigenlijk de hele tijd alsof. ''De gedachte dat ik hier ga wonen met iedereen (...) wil ik dat? Nee'', vertelt ze emotioneel. Christine wil namelijk, in tegenstelling tot de rest, terugverhuizen naar de staat Utah.

Ook Kody heeft het er moeilijk mee. Hij is blij dat er een akkoord is, maar hij is bang dat er later toch één van zijn vrouwen op terugkomt of andere voorwaardes gaat stellen, wat bij Christine dus inderdaad het geval is. ''Het breekt mijn hart en het is mentaal superzwaar'', aldus de heer des huizes. ''Ik heb moeite de gedachten van deze vrouwen te begrijpen'', vervolgt de bezorgde Kody. Hij begint aan zichzelf twijfelen: ''Misschien hebben we wel een stuk land op de verkeerde plek gekocht.''

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kody Brown gaat scheiden van een van zijn Sister Wives

Sister Wives is sinds 2010 te zien op de zender TLC. Hoe zit het ook alweer met Kody en zijn vrouwen? Kody Brown trouwde in 1990 met Meri - dit huwelijk was voor de wet. Daarna volgde in 1993 Janelle en in 1994 Christine. Aangezien Kody al voor de wet getrouwd was, is het huwelijk met de andere dames slechts ceremonieel. In 2012 scheidde Kody van Meri, zodat hij met vrouw nummer vier Robyn kon trouwen. Dit was nodig zodat hij de kinderen van Robyn officieel kon adopteren. Hij is nog steeds samen met Meri, maar op papier zijn ze gescheiden.

Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering van Sister Wives op Discovery+.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!