Beeld © ANP

Rose McGowan mag zaak tegen Weinstein niet doorzetten

09 december 2021 05:04

Een rechter in Californië heeft een rechtszaak van Rose McGowan (48) tegen Harvey Weinstein (69) geseponeerd. De actrice beschuldigde de oud-filmproducent ervan haar plannen voor een boek te willen dwarsbomen, maar miste volgens de rechter pijnlijk genoeg de deadline om het benodigde papierwerk in te leveren.

"Meneer Weinstein blijft ernaar uitkijken de waarheid boven tafel te krijgen"

Rose startte de zaak in 2019. Ze beweert dat Harvey advocaten en privédetectives inhuurde om op zoek te gaan naar informatie waarmee hij haar reputatie kon schaden. In het boek wilde de Charmed-actrice haar ervaringen met hem delen. Rose was één van de eerste beschuldigers van de filmproducent. Ze heeft eerder verklaard dat ze in 1997 tijdens filmfestival Sundance is verkracht door Harvey en hij haar 100.000 dollar heeft betaald om te zwijgen over de zaak. Harvey ontkent dit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein: 'Aantijgingen van Angelina zijn clickbait'

Een woordvoerder van de filmproducent liet aan NBC weten: "Buiten de schijnwerpers, met een gedegen hoeveelheid tijd, juridische inzet, bewijs en feiten zullen deze zaken uiteindelijk allemaal zo eindigen. We sluiten dit hoofdstuk af en meneer Weinstein blijft ernaar uitkijken de waarheid boven tafel te krijgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein wil dat bewijslast in misbruikzaak verzegeld wordt

Harvey Weinstein zit momenteel een celstraf van 23 jaar uit voor het verkrachten en misbruiken van twee vrouwen in New York. In Los Angeles loopt nog een andere misbruikzaak tegen de oud-producent.

De cel waar Harvey momenteel verblijft, staat in schril contrast met de villa's waar hij altijd in heeft gewoond:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein vloog met privéjet naar rechtbank in L.A.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!