René Le Blanc Beeld © ANP

Déze BN'ers gaan voor SBS6 opnieuw 'rijexamen' doen

9 december 2021 12:27

Voor het nieuwe SBS6-programma 'Het Nationale Verkeersexamen 2021' gaan een aantal BN'ers opnieuw een soort rijexamen doen. Deelnemers als Catherine Keyl (75), Olcay Gulsen (41), Nienke Plas (35), Bert van Leeuwen (61) en René Le Blanc (52) testen voor de show hun praktijk en theorie.

"Er is veel veranderd in de afgelopen jaren"

De BN'ers moeten voordat de opnames van start gaan een praktijktest doen samen met een examinator van het CBR. Ook de theorietest die ze daarna in de studio maken is door het CBR ontwikkeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olcay Gulsen na 22 jaar gezakt voor rijexamen

Alexander Pechtold, algemeen directeur van het CBR, is in de studio aanwezig om onder meer verkeersfeitjes met de kijkers te delen. "De theorietest is speciaal voor deze show gemaakt. En is juist leuk en nuttig als je al langer je rijbewijs hebt, want er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Door Het Nationale Verkeersexamen zijn kijkers op een ontspannen manier bezig met verkeersveiligheid. Daar zet ik me samen met collega’s graag voor in."

Het had niet veel gescheeld of René le Blanc had niet kunnen doen aan het programma. De zanger balanceerde namelijk op het randje van de dood door corona. 

René le Blanc op randje van de dood door corona

01:30
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank wil ex Rogier inruilen voor Catherine Keyl: 'Niets is onmogelijk'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!