Marco Borsato Beeld © ANP

Marco Borsato vraagt OM onderzoek te doen naar bron van geruchten

9 december 2021 19:30

Na een aantal weken van rumoer rondom Marco Borsato (54), brengt de zanger vandaag via zijn advocaat een statement naar buiten. Verschillende bronnen hebben Borsato van grensoverschrijdend gedrag met minderjarige meisjes beschuldigd. Borsato wil dat het Openbaar Ministerie onderzoek doet naar de bron van de aantijgingen.

''Tot dusverre heeft hij geen aanleiding gezien om op deze roddel in het openbaar te reageren''

Knoop’s advocaten meldt het volgende: 'Reeds medio 2020 is door de heer Marco Borsato aan Knoops’ Advocaten NV verzocht om een onderzoek in te stellen naar een aantal insinuaties verband houdend met de aantijging dat hij grensoverschrijdend seksueel gedrag zou hebben vertoond met minderjarige meisjes. Tot dusverre heeft hij geen aanleiding gezien om op deze roddel in het openbaar te reageren. Gelet echter op de aanhoudende beschuldigingen en de toenemende aanvallen via en in de pers op zijn persoonlijke integriteit en reputatie, heeft het kantoor namens de heer Borsato recentelijk het Openbaar Ministerie benaderd met het verzoek om zelfstandig onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de bron van de insinuaties met zo nodig daaraan te verbinden strafrechtelijke gevolgen. Het verzochte onderzoek van het OM wordt door de heer Borsato afgewacht. Verdere mededelingen worden op dit moment niet gedaan.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rumoer rond Marco Borsato: wat is er aan de hand?

Het management van Marco liet vorige week nog weten dat de zanger 'op enig moment dat hem uitkomt' met een verklaring zou komen.

Verschillende roddelkanalen brachten de afgelopen tijd dat de zanger zich schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tijdens een van de barbecues die de zanger jaarlijks organiseerde voor de zangers en zangeressen die hem als coach kozen in The Voice of Holland en The Voice Kids.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Situatie rondom Marco Borsato wordt met de dag pijnlijker'

Marco Borsato reageert via advocaat op geruchten

03:55

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!