Beeld © Beau/ANP

'Verklaring Marco Borsato roept alleen maar meer vragen op'

9 december 2021 23:14

Strafrechtadvocate Clarice Stenger vraagt zich af of het statement dat Marco Borsato (54) via zijn advocaten heeft verspreid wel een handige zet was. De verklaring roept volgens haar alleen maar vragen op, zei ze donderdag in het RTL 4-programma 'Beau'.

"Onder dit statement kan hij onschuldig zijn maar ook schuldig zijn, alles past hier onder"

"Ik heb het denk ik twintig keer gelezen en hoe vaker ik het lees hoe minder duidelijk ik het vind worden. Het roept meer vragen op dan het antwoorden geeft", aldus Clarice. Volgens haar gaat het dan niet om wat er wel in staat maar vooral wat er niet in staat. "Er staat bijvoorbeeld niet in: 'Ik ontken de aantijgingen'."

Clarice Stenger: 'Marco Borsato zegt niet dat hij onschuldig is'

02:42
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco Borsato komt met verklaring

Clarice zegt dat je normaal gesproken aangifte zou doen van smaad en laster als er foutieve berichten over je worden verspreid. Of Marco dat heeft gedaan, weet ze niet. "Onder dit statement kan hij onschuldig zijn maar ook schuldig zijn, alles past hier onder. Het is zo verschrikkelijk onduidelijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco Borsato vraagt OM onderzoek te doen naar bron van geruchten

Ze denkt dat de advocaten het misschien bewust vaag hebben gehouden zonder ontkenning omdat er bijvoorbeeld nog geen strategie is uitgestippeld. "Maar de andere kant roept het heel veel vragen op en kan je je afvragen of het wel een handig statement is. Want die olievlek, waar iedereen het de hele tijd over heeft , die spreidt zich langzaam uit. Dit is gewoon een vlek waar ze inwrijven."

Inmiddels heeft advocaat Geert-Jan Knoops aan het ANP na berichtgeving van De Telegraaf bevestigd dat Marco de beschuldigingen ontkent. "Want waarom vraagt hij anders een onderzoek door het OM aan?" Aangifte wegens bijvoorbeeld smaad en laster heeft de zanger nog niet gedaan. "Het gaat nu eerst om onderzoek naar de bron van het kwaad."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duet Emma Heesters en Marco Borsato komt voorlopig niet uit

Knoops' Advocaten maakte eerder donderdagavond bekend dat ze het Openbaar Ministerie hebben gevraagd een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van de geruchten van mogelijk grensoverschrijdend gedrag door de zanger. Omdat de geruchten blijven aanhouden en dat schadelijk is voor zijn 'persoonlijke integriteit en reputatie', zo stellen de advocaten.

Marco Borsato reageert via advocaat op geruchten

03:55

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!