Yvonne Coldeweijer Beeld © ANP

Yvonne Coldeweijer niet bang voor aanklacht Marco Borsato

10 december 2021 15:06

Yvonne Coldeweijer (34) vreest niet voor eventuele juridische acties van Marco Borsato (54) vanwege haar berichtgeving over de geruchten van wangedrag. De influencer, ook wel bekend als Alberta Verlinde, heeft in haar video's naar eigen zeggen bewust gekozen om 'geen strafbare feiten' te noemen. Daarom denkt Yvonne dat ze geen risico loopt op een eventuele aanklacht of aangifte.

"Ik ben er zeer bewust en strategisch mee omgegaan en heb de strafbare feiten niet genoemd"

Marco reageerde donderdag op geruchten dat hij grensoverschrijdend gedrag tegenover minderjarige vrouwen had vertoond. Via zijn advocaten liet de zanger weten het Openbaar Ministerie te hebben verzocht een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van die roddels. Ook ontkende hij de insinuaties.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM bevestigt verzoek van advocaat Marco Borsato

In een video laat Yvonne vrijdag weten dat ze niet denkt dat ze gevaar loopt. "Ik ben er zeer bewust en strategisch mee omgegaan en heb de strafbare feiten niet genoemd", aldus de vlogger.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Verklaring Marco Borsato roept alleen maar meer vragen op'

Wel zegt ze veel bewijs te hebben verzameld, dus een eventuele rechtszaak zou ze zelfs 'ideaal' vinden. In dat geval zou de influencer namelijk haar bewijzen moeten delen. "Ik kan me niet voorstellen dat Borsato dat risico zou willen lopen, maar mocht het zo zijn, dan ben ik klaar voor jou."