Simon Keizer Beeld © ANP

Simon en Annemarie Keizer allebei getroffen door corona

10 december 2021 16:56

Drie weken geleden trof het coronavirus de familie Keizer. Simon (37) en zijn Annemarie (37) kregen nadat ze op een feestje waren geweest slecht nieuws te horen. Dat vertellen de twee in een nieuwe videopodcast.

"Ik bleek positief te zijn"

Het noodlot sloeg toe nadat het liefdeskoppel naar een bescheiden babyshower - van vermoedelijk Sander Lantinga - in Amsterdam was geweest. ''We waren allebei op het feestje. Ik wel iets langer dan jij'', begint Annemarie. Een paar dagen later werden de twee geappt. Ze kregen te horen dat iemand op het feest corona had, vertelt Simon. ''Van de 25 mensen die er waren, zijn er zeker 10 aangestoken'', zegt Annemarie.

Opvallend was dat Simon in eerste instantie wél aangestoken was en Annemarie niet, ondanks dat Annemarie een stuk langer op de babyshower was geweest. De Volendamse zanger merkte voor het eerst dat er iets mis was tijdens het eten van - hoe kan het ook anders - een haring. Die smaakte namelijk heel anders dan hij gewend was. Na het eten van een augurk, die ook anders smaakte, wist Simon genoeg en besloot hij zich te laten testen. ''Ik bleek positief te zijn'', vertelt hij.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Simon Keizer wil van 'het perfecte plaatje' af op social media

Simon zelf schrok niet heel erg van uitslag. Annemarie was wel even ongerust, omdat ze zwanger is. ''We hebben zo veel mogelijk afstand proberen te houden en ik sliep op zolder'', vertelt Simon. Helaas mocht het niet baten, want uiteindelijk bleek ook Annemarie positief te zijn. 

Gelukkig zijn ze er goed doorheen gekomen. De twee ervaarden milde klachten van de coronabesmetting, Annemarie iets meer dan Simon. ''Bij mij duurde het een halve dag'', vertelt de zanger. De hoogzwangere Annemarie had een week griepklachten, maar was er daarna gelukkig snel weer bovenop.

De hele video, waarin Simon en Annemarie terugblikken op 2021, bekijk je hier.

Simon en Annemarie Keizer besmet met corona bij een babyshower

00:44
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Simon Keizer beleeft bijzonder emotionele dag

Het duurt niet lang meer voor het stel hun tweede kindje mag verwelkomen. De vader is er al klaar voor en misschien nog wel belangrijker: toekomstige grote zus Kiki ook, zo vertelde de zanger eerder aan RTL Boulevard.

Simon Keizer en dochter Kiki klaar voor geboorte tweede kindje

00:47

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!