Beeld © ANP

Miss Nederland Julia vertrekt met opgeheven hoofd uit Israël

13 december 2021 12:53

Julia Sinning (25), die eerder dit jaar tot Miss Nederland werd gekozen, haalde niet de finale bij de Miss Universe-verkiezing in Israël afgelopen weekend. Maar de 25-jarige schone houdt de moed erin, laat ze aan het 'ANP' weten.

"Natuurlijk is het jammer als je zó dicht bij de overwinning bent"

"Natuurlijk is het jammer als je zó dicht bij de overwinning bent", stelt ze. "En ik was graag verder gekomen. Maar tegelijkertijd heb ik een mooi avontuur beleefd. Ik heb tijdens de wedstrijd vriendinnen voor het leven gemaakt en heb veel van het land kunnen zien."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Julia van De Bachelor: 'Tranen en gevoelens voor Tony waren echt'

Miss Nederland 2021 bereidde zich onder meer voor door zich te verdiepen in haar styling en door les te krijgen in een beter gebruik van haar socials. "Ik heb mijn beste zelf gepresenteerd", aldus Julia. "Maar soms is dat niet voldoende. Soms zoekt de jury iets anders. Ik schaam mij nergens voor en kan met opgeheven hoofd terug naar huis gaan."

De Nederlandse schoonheidskoningin heeft, ondanks de nederlaag, veel plannen op stapel staan. "Ik heb tijdens mijn deelname aan The Bachelor zelf ervaren hoe erg cyberbullying kan zijn", bekent ze. Julia verleent daarom haar medewerking aan een educatief programma om de toename van cyberpesten onder jongeren tegen te gaan. "Ik vind het heel belangrijk om jongeren op de gevolgen van hun daden te wijzen. Veel kinderen weten niet wat de impact kan zijn van zulke gedachteloze woorden op sociale media."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!