Jelka van Houten Beeld © ANP

Jelka van Houten openhartig over band met vader: 'Er was altijd gedoe'

13 december 2021 14:44

Zoals we weten laat menig bekend Nederland het achterste van hun tong zien in de talkshow van Linda de Mol (57): 'Linda’s Wintermaand', zo ook Jelka van Houten (43). In de aflevering van zondagavond vertelt ze over de moeilijke band die ze had met haar vader.

"We leefden dan met hem mee in de kroeg"

Nog voordat Jelka geboren was, gingen haar ouders al uit elkaar en bleef ze bij haar moeder wonen. Ze bleef haar vader wel geregeld zien. "We gingen eens in de twee weken een weekend naar hem toe", vertelt ze. "Als kind neem je het maar zoals het is, dan is dat de normale wereld", vervolgt de actrice.

De vader van Jelka was alcoholist. Ondanks het feit hij kinderen had gekregen, stopte hij niet met drinken en werden Jelka en haar zus Carice van Houten overal bij betrokken. "We leefden dan met hem mee in de kroeg", vertelt ze. De actrice heeft hem nooit als vaderfiguur gezien tijdens haar opvoeding. "Het was een beetje een heel groot klein kind. Het was een Schots mannetje met een rode baard en een dikke buik. Met een tasje met bier en een hondje ging hij dan de hele wereld over." Volgens Jelka wist niemand eigenlijk precies waar hij was en wat hij allemaal precies deed. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jelka van Houten gewaarschuwd voor 'moeilijke' Lone van Roosendaal

Uiteindelijk werd haar vader ziek en overleed hij. Pas op zijn sterfbed kon ze alles loslaten en hem accepteren voor wie hij eigenlijk was, omdat ze via een familieopstelling erachter was gekomen dat ze hem nooit écht heeft gekend. "Op het moment dat hij doodging was het voor mij alsof hij geboren werd. Ik zag hem zijn laatste adem uitblazen en ik dacht: zo, nu heb ik je voor altijd."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jelka van Houten en Henry van Loon verwelkomen eerste kindje

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!