Beeld © SBS6

Kijkers betichten Anouk Smulders van vriendjespolitiek in zaak Borsato

15 december 2021 11:24

Showbizzland staat op zijn kop wanneer dinsdag bekend wordt dat een 22-jarige vrouw aangifte heeft gedaan tegen Marco Borsato (54), vanwege vermeend seksueel misbruik. Uiteraard gaat het erover in iedere krant en in ieder tv-programma. Ook 'Shownieuws' besteedde er gisteravond aandacht aan. Anouk Smulders (47), vriendin van Leontine Borsato (53), deed daar haar zegje. Maar na de uitzending werd ze door kijkers beticht van vriendjespolitiek.

"Jezus, wat een victimblaming"

Toen Anouk het nieuws over Marco las, zat ze aan tafel met vijf vrouwen. "Als moeder zijnde, als dit jouw kind overkomt, waarom praat je dan eerst met een krant en daarna pas met de politie? (...) Als dit met mijn kind zou gebeuren, dan sta ik bij wijze van spreken binnen een paar uur bij de politie. Wat maakt dat je zo lang wacht en dat je eerst met een andere partij praat dan de politie? Dat is toch het eerste wat je doet?" vindt Anouk.

Ook spreekt Anouk van 'een stappenplan' als het gaat over de aangifte. "Die aangifte komt redelijk laat, zo van: ik weet iets maar ik mag het nog niet zeggen. In mijn ogen wordt er ook nog een soort van oproep gedaan: zijn er nog andere vrouwen die eenzelfde ervaring hebben?"

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Nog twee vermeende slachtoffers Marco Borsato melden zich'

Anouk neemt het ook nog op voor Leontine, want naast de moeder van het vermeende slachtoffer, is er 'aan de andere kant' ook een moeder. "En die heeft ook drie kinderen met Marco. Ik sta er ook met een moedergevoel in en dat is heel anders dan een juridisch standpunt."

De kijkers van Shownieuws zijn nogal kritisch over de uitspraken van Anouk. 'Wat heb jij te doen met de Borsato's?' vraagt iemand zich af. 'Geen enkele sympathie.' Iemand anders: 'Valt helemaal niet op dat Anouk een vriendin is van de Borsato's. Jezus, wat een victimblaming. Al wacht je tien jaar met aangifte doen. Het gaat erom of hij het gedaan heeft of niet.' Weer iemand anders zegt tegen Anouk: 'Open je ogen meid!'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Advocaten reageren op beschuldigingen Marco Borsato

Dinsdag sprak John van den Heuvel over de aangifte die de 22-jarige vrouw tegen Marco Borsato heeft gedaan. Er is volgens de misdaadverslaggever sprake van aanvullend bewijs. In de video hieronder vertelt hij erover.

John van den Heuvel: 'Er is écht aanvullend bewijs'

05:37

De aflevering van Shownieuws zie je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!