Marco Borsato (archieffoto) Beeld © ANP

Openbaar ministerie geeft aangifte tegen Marco Borsato voorrang

16 december 2021 14:36

Het openbaar ministerie (OM) geeft de aangifte die dinsdag is gedaan tegen Marco Borsato (54) wegens 'onzedelijke betastingen' voorrang op andere zedenzaken. Het besluit is onder meer genomen vanwege de 'enorme maatschappelijke impact' die de zaak heeft, bevestigt het OM Midden Nederland na berichtgeving hierover door tv-programma 'EenVandaag'.

''Hoe langer er dan gewacht wordt met een onderzoek, hoe schadelijker zo'n zaak kan zijn''

Los van de 'enorme maatschappelijke impact' die de zaak rond Marco volgens het OM heeft, speelt ook de bekendheid van de zanger een rol in het besluit de zaak snel te onderzoeken. "Het weegt ook mee dat de identiteit van de persoon tegen wie de aangifte is gedaan op straat ligt", zegt de persvoorlichter van het OM. "Hoe langer er dan gewacht wordt met een onderzoek, hoe schadelijker zo'n zaak kan zijn. Voor de heer Borsato, maar ook voor de vrouw die aangifte heeft gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Waarom maakt de zaak-Marco Borsato zoveel los?

Het OM geeft aan dat het altijd een dilemma is om te besluiten welke zaken voorrang krijgen. Bij zedenzaken zou dat dat nog lastiger zijn. "Omdat deze feiten niet recent zouden zijn gepleegd zou dat reden kunnen zijn om de zaak geen voorrang te geven."

Hoe lang het onderzoek gaat duren kan het OM nu nog niet zeggen, maar het spreekt in ieder geval van maanden. Na afronding besluit het of het overgaat tot vervolging of niet.

De consequentie van de voorrang die wordt gegeven aan de Borsato-zaak is dat andere zedenzaken nu langer moeten wachten. EenVandaag becijferde onlangs nog dat in Nederland nog zo'n 800 zedenzaken liggen te wachten, sommige zelfs al jarenlang.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Muziek Marco Borsato nauwelijks meer te horen op de radio

Woensdagavond sprak advocaat Clarice Stenger over de zaak bij ons aan de desk. Je ziet het in de video hieronder.

'Kan nog maanden duren voordat eventuele rechtszaak Marco Borsato van start gaat'

06:23

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!