Déze twee Expeditie Robinson-kandidaten zijn door naar de finale

16 december 2021 21:48

Vorige week konden we zien hoe Britte Lagcher (32) en Robbert Rodenburg (23) op het nippertje nog een finaleplek wisten te bemachtigen in 'Expeditie Robinson'. In de aflevering van vanavond gingen Yuki Kempees (33), Anouk Maas (35), JayJay Boske (35) en Do (40) de strijd met elkaar aan voor de laatste twee finaleplekken. En dat levert zéér spannende beelden op.

"Ongelofelijk en dan ook nog gewonnen van deze twee toppers''

In de finale kom je natuurlijk niet zomaar en dat is ook te zien aan de eerste proef, die allesbehalve makkelijk is. De kandidaten moeten een puzzel gaan maken die uit 16 stukken bestaat, maar waarvan 5 stukken ontbreken. De stukken die ontbreken bevinden zich in het water op één van de acht platformen. Om bij de platformen te komen moeten de kandidaten een glijbaan af, een stukje zwemmen, een puzzelstuk pakken én weer terug de glijbaan opklimmen.

De kandidaten zien het van tevoren allemaal positief in, maar al snel wordt duidelijk dat het toch niet zo makkelijk is als gedacht. Do maakt een vliegende start, maar bij de rest duurt het wat langer voordat ze op gang komen. Toch zegt die vliegende start weinig, want Do komt er al snel achter dat het terugzwemmen met een puzzelstuk en de glijbaan opklimmen, minder makkelijk is dan gedacht. De glijbaan is zó glad, dat de kandidaten maar met moeite er op komen. En als ze er al op komen, glijden sommige ook meteen weer naar beneden en moeten ze opnieuw beginnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste Expeditie Robinson-finalisten bekend na twee zenuwslopende proeven

Do laat zich echter niet kisten en blijft zet alles op alles om een plekje in de finale te bemachtigen. "Nu ik zó dichtbij ben, ga ik ook gewoon alles geven wat ik heb", aldus de zangeres. Haar strijdlustigheid werpt zijn vruchten af en Do weet uiteindelijk als eerste van overgebleven kandidaten een plekje in de finale te bemachtigen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie Robinson-kijkers over Britte: 'Zo, dit is karma'

Dit betekent dat Yuki, Anouk en JayJay het nog één keer tegen elkaar moeten opnemen om de laatste finaleplek te kunnen winnen. Helaas is de laatste proef allesbehalve simpel: ze moeten namelijk aan een paal gaan hangen en dit zo lang mogelijk volhouden. Degene die als laatste nog hangt, gaat door naar de finale. Yuki heeft het al snel zichtbaar moeilijk met de proef en het duurt niet lang voordat hij zich moet laten zakken. Ook JayJay begint steeds meer te trillen, terwijl Anouk op haar gemak aan de paal lijkt te hangen. Als JayJay voelt dat hij écht niet langer door kan gaan, laat ook hij zich zakken. En dat betekent dus dat niemand minder dan Anouk doorgaat naar de finale. De actrice schreeuwt het uit van geluk. "Ongelofelijk en dan ook nog gewonnen van deze twee toppers."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Foute puzzel Do in Expeditie Robinson blijkt montagefout

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!