Beeld © ANP

Politie neemt telefoon Alec Baldwin in beslag

17 december 2021 01:02

De politie van Santa Fe heeft van een rechter in de staat New Mexico een huiszoekingsbevel gekregen om de iPhone van Alec Baldwin (63) in beslag te kunnen nemen. Volgens de sheriff zou daar weleens belangrijke informatie op kunnen staan over het fatale schietincident dat plaatsvond op de filmset van Rust. Baldwin schoot hierbij cameravrouw Halyna Hutchins dood zonder dat hij wist dat het wapen geladen was. Dit meldt 'TMZ'.

Uit documenten die TMZ in handen heeft gekregen blijkt dat Alec onderzoekers heeft verteld over emails die hij en Hannah Gutierrez-Reed, de verantwoordelijke voor de wapens op de set, naar elkaar stuurden. Zo mailde Gutierrez-Reed een aantal foto's van wapens en messen die ze in gedachten had voor de film, waarop Alec antwoordde dat hij een groter wapen wilde. Vervolgens toonde ze hem een antieke Colt en met een replica daarvan bracht Baldwin zijn collega uiteindelijk om het leven.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Alec Baldwin verwijdert zijn Twitter-account na eerste interview

Hoewel er eerder werd gevraagd om Alecs telefoon, werd dat tot op heden geweigerd door zijn advocaten. Zij wilden alleen meewerken als er een officieel bevel werd getoond, wat nu het geval is.

Eerder deze maand gaf de acteur een interview waarin hij zei niet verantwoordelijk te zijn voor Hutchins dood, maar wilde niet zeggen wie dat dan wel was. Hij zei geen idee te hebben hoe een echte kogel in het wapen terecht heeft kunnen komen. Vlak daarna verwijderde Alec zijn Twitteraccount waarop hij in de periode van het incident updates gaf.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!