Erica Meiland na Islamrel: 'Je kan in Nederland niks meer zeggen'

19 december 2021 13:11

Erica Meiland (58) zei zondag in het radioprogramma 'De Perstribune' op NPO Radio 1 dat ze niks aan haar biografie zou veranderen. De afgelopen tijd ontstond er ophef rondom haar uitspraken over moslims die ze in het boek doet. Erica vergelijkt vrouwen in boerka bijvoorbeeld met pinguïns en ze noemt hoofddoekjes 'niet normaal'.

''Ik heb gemerkt dat als ik iets zeg, dat je dan heel veel op je af krijgt''

Het leverde de realityster veel kritiek op. Ze zegt de mediastorm rondom haar persoon als 'interessant' te hebben ervaren. Toch maakt ze zich niet heel erg druk om alles wat er over haar en haar uitspraken in het boek wordt gezegd. "Het is mijn biografie, je mag het naast je neerleggen. Het is mijn bescheiden mening, iedereen moet ermee doen wat ie wil."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Petitie gestart om islamuitspraken Erica Meiland

De realityster vindt dat Nederland 'heel erg verdeeld' is. "Je kan in Nederland niks meer zeggen. Je hebt beledigingen en mensen die heel snel op hun tenen zijn getrapt, dat vind ik een groot onderscheid." Eigenlijk zegt ze daarom blij te zijn met haar uitspraken. "Het is goed dat er een discussie is losgekomen, daar ben ik blij mee. Het is goed dat we de discussie met elkaar aangaan."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Erica Meiland verliest samenwerking na anti-islam uitspraken

De bekendheid heeft wel iets gedaan met Erica, merkte ze. "Ik heb gemerkt dat als ik iets zeg, dat je dan heel veel op je af krijgt", zowel positief als negatief denkt de realityster. "Dan denk ik 'moet je jezelf dan veranderen?' Dat wil ik niet. Ik ben heel open, ik wil niet wantrouwig of cynisch worden. Ik hoop dat ik dat kan behouden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!