Yvon Jaspers

Presentatrice Yvon Jaspers begint haar eigen boerderij

19 december 2021 14:55

Yvon Jaspers (48) wordt boer en begint haar eigen boerderij. De KRO-NCRV-coryfee presenteert al zeventien jaar het populaire programma 'Boer zoekt Vrouw' en durft in 2022 eindelijk haar grote droom waar te maken. Ze wordt geholpen door diverse boeren uit de afgelopen seizoenen.

''Na een paar jaar goed nadenken stemde hij enthousiast in''

De bus waarmee ze samen met Bertie door Europa reed voor Onze boerderij in Europa is neergezet op een stuk grond en dient als uitvalsbasis. De tekeningen liggen klaar, boer Marnix heeft inmiddels drie varkens in bruikleen gegeven. De paaltjes zijn in de grond geslagen met behulp van Steffi en Roel en de grond wordt omgeploegd.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Yvon Jaspers ziet toekomst Boer zoekt Vrouw somber in

Hoe Yvon het ervaart om zelf boer te zijn en hoe ze het doet is in het najaar van 2022 te zien in de volgende serie Onze boerderij bij KRO-NCRV op NPO 1.

Het idee voor een eigen boerderij leeft al lang bij Yvon. "Een jaar of vijf geleden kreeg ik mijn eigen jerseykoetje Suus", vertelt de vrouw die al twee decennia programma's over boeren maakt. "Zij woont bij Gijsbert, mijn buurboer. Ze leeft in zijn biologische kudde en zorgt voor de lekkerste romige melk. Ik heb Gijsbert gevraagd of ik voor een jaar een stukje van zijn land mag gebruiken. Na een paar jaar goed nadenken stemde hij enthousiast in."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Yvon Jaspers maakt Boer zoekt Vrouw-babyspecial