Simon Cowell Beeld © Getty Images

Simon Cowell 'kapot' door dood Il Divo-zanger Carlos Marín

20 december 2021 08:31

Simon Cowell (62) is ‘kapot' door het overlijden van Il Divo-zanger Carlos Marín. De muziekmagnaat richtte het zangkwartet in 2003 op. Zondag werd bekend dat Marín op 53-jarige leeftijd is overleden.

"Ik vind het erg moeilijk om onder woorden te brengen hoe ik me voel"

"Ik vind het erg moeilijk om onder woorden te brengen hoe ik me voel", laat Simon in een verklaring aan Britse media weten. "Ik ben kapot door het overlijden van Carlos Marín. Hij hield van het leven. Hij hield van optreden en had zo veel waardering voor de fans die de groep vanaf dag 1 steunden. Rust zacht, Carlos. Ik zal je missen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Simon Cowell zet zinnen op nieuw tv-programma à la Top Gear

Zondag maakten de drie overgebleven zangers van Il Divo op Instagram bekend dat Marín was overleden. "Hij zal gemist worden door zijn vrienden, familie en fans. Er zal nooit een andere stem of ziel zijn zoals Carlos. Zeventien jaar lang waren wij met zijn vieren op deze ongelofelijke reis met Il Divo, en we gaan onze lieve vriend missen", schreven de mannen. "We hopen en bidden dat deze prachtige ziel zal rusten in vrede. Met liefde, David, Sebastien en Urs."

Volgens de Spaanse krant El Español werd de 53-jarige Marín op 8 december in "ernstige toestand" in het ziekenhuis opgenomen. Wat er precies met de zanger aan de hand was, werd niet bekend. Britse media zoals The Daily Mail meldden dat hij in het ziekenhuis lag vanwege een coronabesmetting. De mannen van Il Divo zouden deze maand eigenlijk nog een aantal shows in het Verenigd Koninkrijk geven. Vorige week maakte de band zelf al bekend dat de resterende speeldata van de tour naar 2022 verplaatst worden. In een bericht op sociale media werd aangekondigd dat de verplaatsing met ziekte te maken had, maar verdere details werden toen niet gedeeld.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Simon Cowell wil van peperduur 'vervloekt' huis af'

De groep Il Divo werd in 2003 opgericht en is een multinationaal zangkwartet dat popliedjes zingt in operastijl. Naast de Spaanse Marín bestaat de groep uit de Amerikaan David Miller, de Zwitser Urs Bühler en de Fransman Sébastien Izambard.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!