Beeld © ANP

Domien Verschuuren 'opgelucht' over vertrek uit escape room

21 december 2021 10:10

Qmusic-dj Domien Verschuuren (33) had niet verwacht dinsdag de Q-escape room te verlaten. "Ik ben opgelucht, ik had het echt niet verwacht. Misschien ben ik de meest pessimistische van de vier."

"Ik sluit niet uit dat er snel een echt vriendenweekend gaat volgen"

Domien zat samen met Bram Krikke, Mattie Valk en Marieke Elsinga in de Q-escape room. De dj's moesten met behulp van de luisteraar allerlei raadsels oplossen om de kamer te kunnen verlaten. Dat lukte na 140 uur, bijna dubbel zo lang als de afgelopen twee jaar: toen ontsnapten de dj's in zo'n 72 uur en 75,5 uur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Qmusic-dj's ontsnappen na 140 uur escape room

Toch is Domien tevreden, zegt hij, hoewel het "wel lang duurde". Want volgens Domien was de Q-escape room, met het thema Museum, een stuk moeilijker dan vorig jaar. "Het is allemaal zo verborgen en zo sneaky. Overal was wel iets te zien en te vinden, dat ik het knap vind dat we het binnen week hebben gedaan." Maar, vindt de dj, het was ook "veel vetter om te doen."

Bram was dit jaar nieuw in het team. Een ontzettende doorpakker, vindt Domien. "Wij hebben niet zo'n lange spanningsboog, maar Bram wel. Die kan om 01.00 uur bedenken: ik ga euromunten tellen, en dat om 03.00 uur nog zitten doen. Hij is heel erg volhardend."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Domien Verschuuren dolbij: 'Kan nog drie jaar langer doorknallen'

De dj's zaten samen opgesloten in de kamer, waar ze ook sliepen, aten en radio maakten. Het voelde eigenlijk als een vriendenweekend, grapt Domien. "Je zit in je eigen vakantiehuis en bent de hele tijd met elkaar, dus je leert elkaar daardoor supergoed kennen." Een groot succes, vindt hij. "Ik sluit niet uit dat er snel een echt vriendenweekend gaat volgen."

Mattie en Marieke zitten vast in Q-escape room: 'Help ons'

00:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!