Mirella van Markus Beeld © ANP

Mirella van Markus geadviseerd niet veel te zeggen over geaardheid

23 december 2021 13:16

'Hart van Nederland'-gezicht Mirella van Markus (44) is alweer meer dan tien jaar samen met haar vrouw Claudia Vermeulen (45). Al heeft ze nooit een geheim gemaakt van haar geaardheid, aan het begin van haar carrière werd Mirella geadviseerd er niet veel over los te laten. Dat onthult de presentatrice in de nieuwe editie van 'LINDA.'

"Ik heb niks meer te verbergen"

"Toen ik begon op televisie kreeg ik mediatraining van mijn toenmalige omroep, de KRO. Het werd me ontraden in interviews te veel te vertellen over mijn geaardheid", vertelt Mirella. "Ik had zelf vroeger al moeite gehad met mijn coming-out: degene die je het meest in de weg zit, ben je vaak zelf. Jaren later maakte ik voor de NTR een persoonlijke documentaire en dat bleek een keerpunt." Sindsdien zijn alle luiken opengegooid en voelt ze zich veel sterker: "Ik heb niks meer te verbergen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hart van Nederland-Mirella van Markus had horrorbevalling

Ze schreeuwt haar liefdesgeluk tegenwoordig van de daken en in 2011 stapte ze in het huwelijksbootje met haar grote liefde. Met hun twee dochters vormen ze een 'stereotiep vrouwengezin', aldus Mirella. Claudia heeft hun oudste dochter gebaard, Sammie, en Mirella dochter Bobbie.

"Toen ik zwanger werd, zeiden mensen: 'Wat leuk dat jij nu ook moeder wordt!' Alsof ik niet al moeder van Sammie was", vertelt ze nog altijd verbaasd tijdens het interview. "Ik heb me afgevraagd of ik evenveel van een kind zou kunnen houden met wie ik niet biologisch verbonden ben. Het antwoord was gelukkig meteen na haar geboorte duidelijk: ja."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede dochter voor Mirella van Markus

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!