Wietze de Jager Beeld © ANP

Wietze de Jager leeft mee met team Frank Dane: 'Alle respect'

29 december 2021 12:07

Vanaf maandag nemen Wietze de Jager (32) en Klaas van der Eerden (46) de ochtenduren van Frank Dane (40) voor hun rekening, zo maakte de zender dinsdag bekend. "Wij vinden het natuurlijk waanzinnig dat we dat vertrouwen krijgen, maar aan de andere kant hebben we ook alle respect voor team Dane. Dit is natuurlijk minder nieuws voor hen", reageert Wietze deze ochtend op de radio.

"Het is natuurlijk ook een beetje een gekke situatie"

Wietze en Klaas waren de afgelopen jaren al samen te horen in het programma Weekend Wietze. Met de nieuwe ochtendshow gaat 538 een volgende fase in, aldus radiodirecteur Coco Hermans. Bij veel luisteraars sloeg het nieuws van het vertrek van Frank Dane in de ochtend in als een bom, en dat kan Wietze begrijpen. "Het is natuurlijk ook een beetje een gekke situatie, ook dat je hier weer radio zit te maken en dat dit onze nieuwe plek is", geeft hij eerlijk toe live op de radio.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wietze reageert op overname 538-ochtendshow: 'Waanzinnig'

Omdat Wietze niet namens hen kan én wil speken, blikt hij alvast vooruit op de toekomst: "Ik vind het fantastisch om dit samen met jullie aan te gaan, dit avontuur - en daar bedoel ik ook jou mee daar aan de andere kant van de radio. We gaan er iets moois van maken."

“Het is heel bijzonder, maar we begrijpen alle berichten ook", vervolgt hij. "Daarom ook alle respect naar team Dane, want het is natuurlijk geen leuke situatie waar zij nu in zitten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Radio 538 neemt afscheid van ochtendshow Frank Dane

Frank en zijn team volgden in januari 2019 Edwin Evers op die jarenlang Evers Staat Op maakte op 538. Zijn woordvoerder liet dinsdag weten dat hij er bewust voor heeft gekozen geen afscheidsshow te maken. "Ik heb het gevoel dat ik met Missie 538 een heel mooi punt heb gezet achter precies drie jaar fantastische ochtendradio", klonk zijn reactie.

Mediadeskundige Rob Goossens denkt dat er toch wel sprake was van paniekvoetbal als het gaat om het vertrek van Frank Dane. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!