Peter Pannekoek Beeld © ANP

Pauperkabouter-actie zorgt voor groot aantal donaties

03 januari 2022 15:02

Het aantal donaties voor de organisatie Blijf Groep, die zich inzet tegen huiselijk geweld, is flink gestegen nadat een nog onbekend persoon de website pauperkabouter.nl aan de site van de organisatie heeft gelinkt. Waar normaliter de donaties 'een beetje binnendruppelen', waren er maandagochtend opeens tientallen donaties gedaan, aldus een woordvoerder van de organisatie.

"Lil Kleine heet in het echt Pauperkabouter"

'Pauperkabouter' komt uit de oudejaarsconference van Peter Pannekoek, waarmee hij refereert aan rapper Lil Kleine. "Lil Kleine heet in het echt Pauperkabouter. Die gozer trek ik slecht", zegt Peter over de rapper. "Voor de mensen die het nieuws hebben gemist: Pauperkabouter zou zijn vriendin hebben mishandeld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Pannekoek na bericht Lange Frans: 'Wens hem het beste'

Wie de site heeft opgericht en vervolgens heeft gelinkt aan Blijf Groep, weten Pannekoek en Blijf Groep niet. De organisatie zegt blij te zijn met de stijging van het aantal donaties en de extra aandacht voor de organisatie, maar vindt het ook lastig om 'ertussen' te zitten. Er is namelijk nooit bewezen dat Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, zijn vriendin daadwerkelijk heeft mishandeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Pannekoek voegde later nog drie actuele grappen toe

De manager van Lil Kleine was niet bereikbaar voor commentaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!