Tijl Beckand Beeld © ANP

Tijl Beckand dankbaar voor gezinssamenstelling: 'Het grootste geluk'

09 januari 2022 23:30

In 'Lago di Beau' heeft Beau van Erven Dorens (51) aan de lopende band goede gesprekken met BN'ers. In de aflevering van zondagavond kwamen Tijl Beckand (47) en Maan (24) niet per boot, maar per vliegtuig aan bij zijn crib aan het Comomeer. Daar vertelde Tijl over zijn gezinssamenstelling, die sinds zijn scheiding behoorlijk is veranderd.

"Daar ben ik m’n adem van kwijt geweest"

Tijl is door een pittige periode gegaan, vertelt hij in Lago di Beau. De komiek en presentator leek het geluk te hebben gevonden bij zijn eerste vrouw Nicolette, maar uiteindelijk gingen de twee in 2017 ieder hun eigen weg. "Daar heb ik heel veel moeite mee gehad, daar heb ik heel lang wakker van gelegen. Daar ben ik m’n adem van kwijt geweest."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tijl Beckand zou zelf nooit meedoen aan De Verraders

Bovendien ging de scheiding tegen Tijls overtuigingen in: "Ik ben wel van het doorzetten en afmaken", vertelt hij. "Dus als je ja tegen iemand zegt en je hebt samen een gezin, dat afbreken is alsof je alles en iedereen verraadt. Jezelf voorop."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tijl Beckand dankbaar na geboorte dochter: 'Honderden felicitaties'

Het heeft Tijl pijn gedaan om te moeten erkennen dat het niet meer goed ging. Hij omschrijft het moment als 'het beramen van een aanslag' waar de partner nog niets van af weet. "Want je wil iets gaan doen waar de ander misschien nog helemaal niet aan toe is of geen idee van heeft. En dat voelde heel naar en ook heel eng. Veel enger dan alles wat ik in m’n leven gedaan heb."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ooievaar is geland: Tijl Beckand vader geworden van een dochter

Inmiddels is Tijl gelukkig met zijn vriendin Markell, met wie hij een zoontje en een dochtertje heeft. Het contact met zijn ex en hun dochters is 'fantastisch'. "Het grootste geluk wat ik eigenlijk heb, is dat dat fantastisch gaat. (...) Dat dat met elkaar gaat. Als dat niet zou werken, dat je relatie eindigt en dat je later weer iets nieuws opbouwt en dat dat botst, dat zou de rot in het fundament zijn van alles wat ik doe."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tijl Beckand over Slimste Mens-kritiek: 'Ik speelde blufpoker'

Tijl is onder meer het gezicht van het programma De Verraders, waarvan het tweede seizoen kort geleden tot een ontknoping is gekomen bij Videoland. Dat het zo'n groot succes zou worden, had Tijl niet zien aankomen. In de video hieronder legt hij uit waarom. 

Lago di Beau is elke zondagavond om 21.30 uur te zien op RTL4. Het programma is ook terug en vooruit te kijken bij Videoland. Volgende week komen Claudia de Breij en Ruud de Wild op bezoek bij Beau. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!