Beeld © ANP

Karen Damen opgelicht op Vinted: 'Geld én jas kwijt'

04 januari 2022 14:36

Ex-K3'tje Karen Damen (47) denkt de volgende keer wel twee keer na voordat ze een peperdure jas te koop zet via Vinted, een app waar men tweedehands kleding verkoopt. Van de verkoop van haar Etro-jas, volgens 'HLN' goed voor zo'n 1000 à 2000 euro, heeft ze namelijk geen euro gezien.

"Wat gaan jullie hieraan doen?"

Karen is niet de eerste verkoper die opgelicht wordt via de app. Sinds 2020 wordt er in Opgelicht?! al aandacht besteed aan de verkoop van merkkleding op Vinted. Als de koper in de app aangeeft dat het merk van een kledingstuk nep blijkt te zijn, krijgt de verkopende partij het geld niet. Maar die knop gebruiken kopers ook als ze wel het merkitem willen houden, maar er niet voor willen betalen. Die situatie lijkt nu ook op Karen van toepassing te zijn. Op Instagram doet ze haar beklag. 'Zonet opgelicht. Geld kwijt én jas kwijt. Wat gaan jullie hieraan doen?' vraagt ze aan de mensen achter de app.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Karen Damen in tranen na ontmaskering Kathleen in Masked Singer

Volgens de gebruiksvoorwaarden beoordeelt Vinted wie er gelijk heeft in dit soort kwesties. Maar mocht je bijvoorbeeld de originele bon niet hebben of niet op een andere manier kunnen aantonen dat het item van een designer is, dan kan de koper soms (onterecht) gelijk krijgen en loop je je geld mis. 

Karens volgers schieten haar tegelijk te hulp en proberen haar gerust te stellen. 'Had ooit hetzelfde probleem en Vinted betaalde me volledig terug', schrijft een volger. 'Vinted zal normaal altijd je geld teruggeven indien iets fout loopt', deelt een ander.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voormalig K3-lid Karen Damen krijgt eigen datingshow

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!