Heleen van Royen met haar dochter Olivia van Royen Beeld © ANP

Dochter had moeite met relatie Heleen van Royen na scheiding

4 januari 2022 16:40

Als Heleen (56) en Ton van Royen (60) na een huwelijk van twintig jaar uit elkaar gaan, vindt Heleen al snel opnieuw de liefde bij haar huidige partner Bart (35). Iets waar haar dochter Olivia (29) het een tijdlang moeilijk mee had, zo vertelt ze in 'Beau Monde'.

"Achteraf snap ik goed dat mijn kinderen nog in de nasleep van de scheiding zaten, terwijl ik al een sprong naar voren had gemaakt"

De hechte band tussen moeder en dochter liep kort na de scheiding een deuk op. Olivia kon maar moeilijk begrijpen dat Heleen zo snel de bloemetjes buiten zette met een jongere man. "Terwijl ik de scheiding nog moest verwerken, ging zij alweer naar een feestje met Bart", vertelt ze. "Dat vond ik irritant. Het ging te snel en het was ook nog eens en public."

Heleen legt uit dat ze toen niet toerekeningsvatbaar was en in een soort high zat. "Ik voelde me vrij en had zin in ‘lang leve de lol’. Dat iedereen daar zo moeilijk over deed, begreep ik niet. Zowel Bart als ik waren vrijgezel en vonden elkaar helemaal het einde. Achteraf snap ik goed dat mijn kinderen nog in de nasleep van de scheiding zaten, terwijl ik al een sprong naar voren had gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heleen van Royen wordt weer oma: 'Het is geweldig'

Ondanks dat Olivia niet dacht dat de nieuwe relatie van haar moeder een lang leven was beschoren, heeft het stel inmiddels het tegendeel bewezen. Bart hoort 'helemaal bij de familie' en tussen Olivia en Heleen gaat het goed. Ze is hartstikke trots op haar moeder. "In mijn puberteit was het een typische moeder-dochterrelatie. We ruzieden over dingen waar pubers over ruziën. De scheiding van mijn ouders was een lastige periode, maar nu zou ik onze band als ‘zeer hecht’ omschrijven. We spreken elkaar vaak en laatst zijn we met zijn tweeën naar Portugal geweest. Dat soort tripjes doen we regelmatig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zelfverzekerde Heleen van Royen laat zich weer van haar pittige kant zien

Dat Heleen iedere vrijdag op Spencer - het 1 jaar oude zoontje van Olivia - mag passen, noemt ze een cadeautje. En met een tweede op komst is het al helemaal feest:

Heleen van Royen wordt voor tweede keer oma: 'Weer een jongetje!'

01:00

Het hele interview met Heleen en Olivia lees je in Beau Monde. De nieuwste editie ligt vanaf woensdag in de winkel. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!