De sterrencast van Don't Look Up, met onder andere Jonah Hill, Leonardo DiCaprio, Meryl Streep en Jennifer Lawrence. Beeld © Niko Tavernise/Netflix via AP

Netflix-abonnees streamen massaal Don't Look Up

05 januari 2022 11:30

De klimaatsatire 'Don't Look Up', met Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence in de hoofdrollen, is een hit op streamingdienst Netflix. In totaal hebben Netflix-abonnees al 152 miljoen uur gekeken naar de film, die sinds 24 december te zien is.

Dat heeft regisseur Adam McKay op Twitter bekendgemaakt. Het is niet duidelijk om hoeveel kijkers het gaat, Netflix maakt nooit bekend of kijkers de hele film hebben gekeken. Maar de streamingdienst spreekt zelf wel van de beste resultaten die één titel binnen een week behaald heeft.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijker ontdekt nogal opvallende fout in Netflix-hit Don't Look Up

In Don't Look Up waarschuwen twee wetenschappers (DiCaprio en Lawrence) de wereld voor een komeet die over zes maanden de aarde zal vernietigen. Maar niemand lijkt hun onderbouwde noodkreet serieus te nemen. Zowel gezagsdragers als media zijn vooral bezig met beeldvorming en het bagatelliseren van het deprimerende nieuws. In de film spelen talloze grote sterren mee, zoals Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Chris Evans en Ariana Grande.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom klimaatwetenschappers fan zijn van Don't Look Up (en filmcritici niet)

De film leidde de afgelopen twee weken op sociale media tot veel discussie. Veel klimaatwetenschappers stellen dat de film heel duidelijk aangeeft hoe onachtzaam de wereld op dit moment met de klimaatproblemen omgaat. Critici vinden dat de film weinig subtiel is en daardoor de plank ook misslaat. Bij de Golden Globes, die zondag worden uitgereikt, is Don't Look Up wel een van de favorieten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!