Tim Hofman Beeld © ANP

Tim Hofman zou vaker een rok willen dragen

6 januari 2022 08:58

Televisiemaker Tim Hofman (33) zou vaker een rok willen dragen. Maar soms besluit hij dat niet te doen om niet op te vallen. Dat vertelde de presentator donderdag in een gesprek op NPO Radio 1.

"Ik sta in de sportschool op roze sokken en met nagellak op 200 kilo te tillen"

"Ik denk dat ik wel vaker een rok zou willen dragen, dat zit ook lekker", aldus Tim. "Maar ik kies er soms voor om een spijkerbroek, een T-shirt en een pet te dragen om niet op te vallen." Hij noemt als voorbeeld het programma Over mijn lijk, waarin hij jongeren volgt die weten dat ze op korte termijn gaan sterven. "Bij dat programma moet het niet over mij gaan, maar om de mensen die gaan sterven. Dan moet ik daar niet in een rok of op hakken gaan staan, dat kan mensen afleiden. Ik vind het soms al ingewikkeld dat ik armen vol tatoeages heb."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman fileert Sywert van Lienden in nieuwe BOOS-aflevering

De presentator vindt het jammer dat mensen zich soms vastklampen aan stereotype beelden die bestaan bij mannelijkheid en vrouwelijkheid. "Ik voel mij helemaal niet thuis bij masculiniteit die zich uit in seksisme. Of bij het beeld hoe mannen met gevoelens om zouden moeten gaan. Ik zou niet weten waarom ik geen nagellak of make-up zou mogen dragen'', vertelt Tim. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Met déze wereldster wil Tim Hofman het doen: 'Zwak voor haar'

Zelf combineert de presentator het liefst allerlei elementen waar hij zich goed bij voelt: "Ik sta in de sportschool op roze sokken en met nagellak op 200 kilo te tillen." De presentator werd afgelopen jaar bekroond met de Winq Diversity Award omdat hij zich vaak inzet voor lhbtiq'ers in Nederland hoewel hijzelf niet tot de regenboogfamilie behoort.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Reclame Code overspoeld met klachten na oproep Tim Hofman

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!