Beeld © Getty Images

Sweet Valley High-actrice krijgt baby na donatie van tweelingzus

06 januari 2022 16:14

Tweelingzussen Cynthia Daniel en Brittany Daniel, inmiddels 45, ken je nog uit de jaren 90-serie 'Sweet Valley High'. Vandaag de dag zijn de twee nog steeds ontzettend close met elkaar. In een interview met 'People Magazine' vertelt Brittany dat ze door een kankerdiagnose in 2011 niet meer in staat was om zelf kinderen te krijgen, maar inmiddels toch de trotse moeder is van een dochtertje. En dat allemaal dankzij de hulp van haar zus.

"We hebben altijd alles met elkaar gedeeld, dus waarom dit niet?"

Brittany kreeg in 2011 de diagnose lymfklierkanker. Ze onderging chemotherapie en kreeg uiteindelijk het goede nieuws dat ze was genezen. Vanaf dat moment had ze het gevoel dat ze een kans had gekregen op een 'nieuw leven' en ze wilde haar tijd dan ook absoluut niet verspillen. "Ik was er klaar voor om een partner te vinden en een kindje te krijgen", zo vertelt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sweet Valley High-zusjes vieren 42ste verjaardag

De actrice liep Adam Tounie tegen het lijf en de twee gaven elkaar in 2017 het jawoord. "Vanaf dat moment zag mijn leven er nóg rooskleuriger uit", zegt Brittany. Niet veel later kreeg ze echter van een arts te horen dat kinderwens waarschijnlijk niet in vervulling kon gaan, omdat zwanger worden na de chemotherapie 'zo goed als onmogelijk' was. Brittany besloot daarop haar zus Cynthia te vragen of zij haar eicellen wilde doneren, zodat ze alsnog in verwachting kon raken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeugdsentiment 2.0: dit is de cast van de Heartbreak High-reboot

Cynthia twijfelde geen moment en na een gesprek met haar eigen man, besloot ze haar zus te helpen. Met succes, want op 24 oktober 2021 beviel Brittany van een dochtertje genaamd Hope Rose. "Het was zo’n simpel cadeau dat ik haar kon geven", zo kijkt Cynthia terug op het moment. "Ik wist ook zeker dat Brittany voor mij precies hetzelfde zou doen, zonder twijfel. En we hebben altijd alles met elkaar gedeeld, dus waarom dit niet?"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!