Nicolas Cage Beeld © ANP

Nicolas Cage: 'Acteurs moeten weten hoe wapen werkt'

06 januari 2022 18:26

Nicolas Cage is van mening dat iedere acteur schiettraining moet krijgen als hij voor zijn rol in een film een wapen moet gebruiken. Dat hoort bij de verantwoordelijkheden die je als filmster hebt, zei de 57-jarige acteur in een interview met 'The Hollywood Reporter' toen hem werd gevraagd naar zijn reactie op het fatale schietincident op de set van de film 'Rust' eind oktober.

"Als acteur moet je elk aspect van je rol kennen"

"Ik wil de cast nergens de schuld van geven", zei hij. "Maar als acteur moet je elk aspect van je rol kennen. Je moet weten hoe je paardrijdt, je moet weten hoe je moet vechten als je vechtscènes gaat doen. Je moet weten hoe je moet motorrijden. Je moet weten hoe je een versnellingspook gebruikt en in sportwagens rijdt. En je moet weten hoe je een pistool moet gebruiken."

Volgens de Gone in 60 Seconds-acteur hoort dat bij de functie van acteur. "En dat is alles wat ik er over ga zeggen", besloot hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin dankbaar voor steun na schietincident

Eerder sprak George Clooney zich ook al uit over de grote verantwoordelijkheid die acteurs op de set hebben als ze een wapen moeten hanteren. Enkele weken na het incident, waarbij acteur Alec Baldwin onbedoeld een kogel afvuurde waardoor een cameravrouw om het leven kwam, zei hij dat acteurs zelf zouden moeten controleren of het wapen geladen is voordat ze het gebruiken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin bedankt vrouw Hilaria: 'Jij geeft mij reden om te leven'

Het onderzoek naar het schietincident op de filmset van Rust is nog altijd in volle gang.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!