Bonnie St. Claire Beeld © ANP

Bonnie St. Claire openhartig over alcoholverslaving: 'Ik ben er niet trots op'

12 januari 2022 21:55

In de tweede aflevering van 'Rooijakkers Over de Vloer' gaat presentator Art Rooijakkers (45) langs bij zangeres Bonnie St. Claire (72). Bonnie's leven kent soms turbulente kanten en hier vertelt ze openhartig over tijdens deze aflevering. Zo komt ook haar alcoholverslaving aan het bod.

''Waarom heb ik niet ingegrepen?''

Als klein meisje dronk de zangeres stiekem al de met alcohol gevulde glazen leeg van haar ouders. Ook op latere leeftijd bleek dat Bonnie's relatie met drank voor veel problemen zorgde. Zo is de zangeres twee keer gepakt vanwege het gebruik van alcohol achter het stuur. De tweede keer kreeg Bonnie zelfs een enkelband. Ook in haar biografie Kwam Een Vrouw Bij De Slijterij schrijft de zangeres over de grote rol die drank speelde in haar leven. Met het boek hoopt zij aan heel Nederland een duidelijke boodschap mee te geven: ''Ik heb met het boek beoogd om wereldkundig te maken dat ik niet meer drink'', vertelt de zangeres. ''Dat werpt nu wel zijn vruchten af'', voegt ze toe. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Art Rooijakkers laat stellen leven als miljonair

''Ik begon mezelf op een gegeven moment af te vragen of ik het nog wel lekker vond. Als je 's ochtends aan de rosé begint, zoals ik dat deed, dat is helemaal niet lekker'', vertelt Bonnie. Dit was voor de zangeres een teken om voorgoed afscheid te nemen van alcohol. Inmiddels heeft Bonnie een nieuwe 'verslaving': "Ineens rook ik koffie. Ik ben nu echt verknocht aan koffie'', vertelt ze lachend. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Art Rooijakkers na liefdesbreuk: 'Het is heel verdrietig'

In plaats van een wijnproeverij neemt presentator Art de zangeres mee naar een theeproeverij. Eenmaal aan de thee vertelt Bonnie meer over haar alcoholmisbruik. ''Als je echt verslaafd bent aan alcohol, dan drink je ook geen thee en koffie. En je eet zelfs niet meer. In die fase ben ik echt geweest'', vertelt de zangeres. ''Ik dronk 's ochtends meteen drank. Ik ben er niet trots op wat ik nu vertel, maar dat is wel zo gegaan'', voegt ze toe. Terwijl Bonnie terugblikt op haar donkere dagen, heeft ze vooral spijt van één ding. ''Ik neem het mezelf heel erg kwalijk dat ik niet ingreep op momenten dat iets mij veel pijn deed. Het moment dat mensen op mij neerkeken bijvoorbeeld'', vertelt ze. ''Dan vind ik het zo stom van mezelf dat ik niet ingrijp. Waarom heb ik niet ingegrepen?'', vraagt Bonnie zich hardop af. 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Art Rooijakkers en ex Andrea in harmonie uit elkaar

Bonnie's drankgebruik zorgde ook voor een slechte relatie met haar familie. Inmiddels is de breuk tussen Bonnie en haar familie weer hersteld. Art en Bonnie gaan samen langs bij de broer van de zangeres om te praten over de donkere periode uit haar leven. ''Dat heeft ons wel aangegrepen'', vertelt Bonnie's broer. ''Het was heel moeilijk om met Bonnie om te gaan. Ze deed mijn moeder veel verdriet en mijn moeder deed haar weer verdriet'', zegt hij. ''Toen zeiden we: het is beter als onze wegen scheiden'', voegt hij toe.  ''We hebben een jaar of tien geen contact meer gehad. Het was verdrietig om haar zo te zien afglijden'', zegt Bonnie's broer. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jinek-kijkers verbijsterd door snipverkouden Art Rooijakkers

Bonnie's broer vindt het vooral jammer van de verloren tijd. ''Maar ze is terug!'', zegt hij toch nog optimistisch. ''I'm back baby!'', voegt Bonnie vrolijk toe. Bonnie's broer weet nog exact welke dag zijn zus weer na jaren contact heeft opgezocht: ''Op 24 augustus 2020 heeft ze mij een appje gestuurd. Ze wilde mijn moeder bezoeken'', vertelt hij. ''Daar hebben we op zitten wachten, want we wisten dat ze van de drank af was en dat het goed met haar ging. En we wilden weer contact'', sluit hij af. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bonnie St Claire komt volgende week met autobiografie

In Rooijakkers Over de Vloer gaat de presentator langs bij verschillende bekende Nederlanders. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen strijkt de presentator neer op de bank bij de 27-jarige Donnie, de ras-Amsterdammer die van stotterend jongetje uitgroeide tot succesvol rapper. Hij vertelt openhartig over het vaderschap en de moeizame relatie met zijn vader. Rooijakkers Over De Vloer is wekelijks om 21.30 uur te zien op RTL 4 of terug te kijken bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!