Justin Timberlake en Janet Jackson Beeld © Getty Images

Comeback Justin Timberlake uitgesteld wegens docu Janet Jackson

7 januari 2022 14:35

Het schandaal rondom de tepel van Janet Jackson (55) lijkt nog geen einde te kennen. De zangeres komt binnenkort met een documentaire over haar leven, waarin haar omstreden 'Super Bowl'-optreden met Justin Timberlake (40) ook onder de loep wordt genomen. De zanger zou er op zijn beurt voor kiezen om zijn nieuwe muziek even in de ijskast te zetten, uit angst dat er een nieuwe golf aan kritiek zijn kant opkomt die invloed zou kunnen hebben op de verkoopcijfers van zijn nieuwe plaat.

"Ze zetten zich schrap voor niet eerder bekendgemaakte details rondom het Super Bowl-incident"

In Janet, de nieuwe docu van Janet, gaat ze voor het eerst meer details naar buiten brengen over nipplegate. De zangeres verzorgde in 2004 de Super Bowl Half Time Show en liet Justin het podium opkomen om een moppie mee te zingen. Het liep allemaal anders dan gepland toen Justin per ongeluk een deel van haar kostuum losrukte en zo haar tepel tentoonstelde voor een miljoenenpubliek. Het schandaal werd omgedoopt tot nipplegate en richtte schade aan Janets carrière aan. Op die van Justin daarentegen niet, zijn verkoopcijfers gingen juist door het dak na het incident. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Janet Jackson vindt dat haar verhaal 'verteld moest worden'

Inmiddels is dat anders en krijgt Justin bakken kritiek over zich heen. Zo zou hij het niet hebben opgenomen voor Janet, met wie hij zelfs bevriend was. Bovendien gooide de documentaire Framing Britney Spears ook nog eens olie op het vuur, door de manier waarop hij over zijn ex sprak in interviews. De nieuwe documentaire van Janet kan hetzelfde gaan veroorzaken, vreest Justins team. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Janet Jackson hekelt verschenen 'nipplegate' documentaire

Daarom hebben Justin en zijn team besloten om de geplande comeback op de lange baan te schuiven, meldt een bron aan The Sun. "Ze zetten zich schrap voor niet eerder bekendgemaakte details rondom het Super Bowl-incident", aldus de ingewijde. Hoewel er een hoop muziek klaarligt, hoeven we niet in spanning af te wachten. "Er is weinig kans dat iets wordt uitgebracht, aangezien ze bang zijn voor de gevolgen van de nieuwe details." Justins team vreest dat de verkoopcijfers van de plaats eronder komen te lijden, meldt de bron.  

Justin bood afgelopen februari zijn excuses aan voor zijn gedrag richting zowel Britney en Janet, omdat hij 'om deze vrouwen geeft en ze respecteert en weet dat hij gefaald heeft', meldde hij in een statement. Sindsdien is het Britney voor de wind gegaan. De zangeres staat niet meer onder curatele, tot grote vreugde van haarzelf en haar fans:

Über Britney-fan Eric de Munck uitzinnig na einde curatele: 'Ze is vrij!'

03:47

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!