Beeld © ANP

Simone Kleinsma en Sor in de finale van Maestro

09 januari 2022 21:41

Simone Kleinsma (63) en Sor (25) zijn de finalisten van het zesde seizoen van het programma 'Maestro'. De actrice en rapper plaatsten zich zondagavond voor de finale van het NPO-programma en zijn daarmee nog in de race voor de gouden baton. Actrice Plien van Bennekom (50) viel af.

In de halve finale moesten de kandidaten niet alleen leiding geven aan een orkest, maar ook aan een koor. Rapper Sor scoorde hoge punten bij de jury en kreeg daarbij lovend commentaar. In totaal behaalde Sor 52 punten bij het dirigeren van twee klassieke muziekstukken en kon hij zich als eerste tot de finalisten rekenen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Simone Kleinsma in nieuwe Maestro: 'Narrig als ze me niet vroegen'

Tot het laatste moment bleef het spannend tussen Simone en Plien. In twee rondes behaalden de twee actrices allebei 43 punten. Hierna mocht het Maestro-orkest stemmen wie de tweede finalist zou worden. Simone kwam als winnaar uit de bus.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frits Sissing was niet blij met presentatie 'afdankertje' Maestro

De ontknoping van het AVROTROS-programma is volgende week zondag te zien op NPO 1. Dan wordt duidelijk wie er in de voetsporen treedt van de eerdere winnaars Lucas Hamming, Lenette van Dongen, Spike, Leona Philippo en Maartje van de Wetering.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze BN'ers doen mee aan nieuwe seizoen van Maestro

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!