Johan Derksen Beeld © ANP

Johan Derksen ligt niet wakker van dreigementen en blijft mening geven

10 januari 2022 12:51

Fans van Johan Derksen kunnen vanaf vandaag weer van zijn ongezouten mening genieten, want 'VI Vandaag' gaat van start. De voetbalanalist is niet van plan om zijn mening voor zich te houden na meerdere bedreigingen aan zijn adres. Johan laat in een interview met 'De Telegraaf' weten dat hij 'totaal niet geïnteresseerd is' in wat 'gekkies' van hem vinden.

"Wij zijn de stem van de zwijgende meerderheid"

Johan geeft toe dat hij niet overal verstand van heeft. "Maar ik heb wel overal een mening over. Daarom vind ik dat VI Vandaag ook geen talkshow is, maar een meningenshow. De talkshows staan bol van extremisten, want er moet vuurwerk op tv. Gewone Nederlanders komen nooit aan het woord. Wij zijn de stem van de zwijgende meerderheid en zorgen zelf voor het vuurwerk", aldus Johan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sven Kockelmann geeft Johan Derksen gelijk: 'Ben ook te zwaar'

De voetbalanalist werd langere tijd beveiligd, omdat er sprake zou zijn van een dreiging. Hij kreeg een persoonlijke beveiliger, moest een paniekknop bij zich dragen en moest ook standaard van auto wisselen op weg naar de televisiestudio. Uiteindelijk bleek er volgens hem weinig aan de hand te zijn en werd de beveiliging dus ook stopgezet. Johan is dan ook niet van plan om zijn mond te houden. "Wij zeggen gewoon wat we ervan vinden. Dat is onze charme: als je iets gaat inslikken verniel je het hele format. Ik ben totaal niet geïnteresseerd in wat gekkies van mij vinden. Als ik vanwege reacties met de handrem erop ga praten, dan blijf ik thuis."

Strafrechtadvocaat Clarice Stenger gaf eerder ook al aan dat ze vond dat Johan beveiliging zou moeten krijgen. 

Clarice Stenger: 'Johan Derksen moet beveiliging krijgen'

03:11
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bromsnor Johan Derksen gaat knikkeren in Marble Mania

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!