Beeld © Getty Images

Doodsoorzaak Betty White bekendgemaakt

11 januari 2022 07:39

Bijna twee weken na haar overlijden is vandaag de doodsoorzaak van Betty White bekend gemaakt. De actrice blijkt te zijn gestorven door de gevolgen van een beroerte die zij zes dagen voor haar dood kreeg. Dat blijkt uit de overlijdensakte die dinsdag door LA County is vrijgegeven en in handen is van verschillende Amerikaanse media.

De actrice overleed op 31 december op 99-jarige leeftijd. In de overlijdensakte staat dat Betty is overleden aan een 'cerebrovasculair accident', de medische term voor een beroerte. Bij een beroerte raakt een bloedvat in de hersenen bekneld waardoor een deel van de hersencellen niet meer werkt. Dat kan leiden tot verschillende klachten zoals verlamming van ledematen, verslechterd zicht of moeite met praten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Betty White nam vlak voor dood videoboodschap op voor fans

De Amerikaanse actrice die wereldwijd bekendheid verwierf als Rose in de sitcom Golden Girls zou op 17 januari honderd jaar zijn geworden. De voorbereidingen voor die dag waren in volle gang. Verschillende Amerikaanse tijdschriften hadden de bijna jarige actrice al op de cover staan en er zou op haar verjaardag een film over haar leven uitkomen. Die film zal op 17 januari alsnog te zien zijn in negenhonderd Amerikaanse bioscopen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Golden Girls-actrice Betty White (99) overleden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!